Egyre kevesebb fiatal védekezik szex közben

Az utóbbi két évben nőtt azon fiatalok száma, akik beismerten nem biztonságos szexet folytatnak az új partnerükkel – írja a Guardian.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. szeptember 28. szabo.daniel

Az utóbbi két évben nőtt azon fiatalok száma, akik beismerten nem biztonságos szexet folytatnak az új partnerükkel – írja a Guardian.


A tanulmány megállapítja, hogy a 16-19 éves brit fiatalok 61 százalékának volt már szexuális kapcsolata. 43 százalékuk azt is beismerte, hogy nem használt semmilyen fogamzásgátló módszert, ez majdnem 10 százalékos emelkedés a 2009-es adatokkal összehasonlítva. A válaszadók negyede azt mondta, hogy azért nem védekeznek, mert a partnere nem szeret óvszert húzni, de 15 százalékuk azt is bevallotta, hogy azért nem használta, mert részeg volt és elfelejtette.

A nem tervezett terhességek aránya a 2009-es 36 százalékról 55 százalékra emelkedett a megkérdezett fiatal lányok családtagjai és közeli ismerősei között. Alig több, mint a megkérdezettek fele állította magáról, hogy tájékozott a fogamzásgátló lehetőségek tekintetében, 16 százalékuk szerint a megszakításos módszer biztonságos fogamzásgátló technika. Majdnem minden ötödik fiatal úgy gondolta, nem kapott megfelelő szexuális felvilágosítást. Sokan nem is hiszik, hogy az iskolai tanáruk pontos és megbízható információval szolgálhat.