Elhízhat a gyermek, ha a kismama dohányzik

Egy új kutatás szerint tinédzser korára elhízhat a gyermek, hogyha anyukája a terhesség ideje alatt dohányzott - írja a Health Day. Ennek oka, hogy a dohányzó anyukáktól született gyermekek agyában olyan strukturális változások mennek végbe, amelyek révén jobban vonzódnak a zsírosabb ételekhez.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. szeptember 06. czefernek.lena

Egy új kutatás szerint tinédzser korára elhízhat a gyermek, hogyha anyukája a terhesség ideje alatt dohányzott – írja a Health Day. Ennek oka, hogy a dohányzó anyukáktól született gyermekek agyában olyan strukturális változások mennek végbe, amelyek révén jobban vonzódnak a zsírosabb ételekhez.


Ennek köszönhetően tinédzserkorukra súlyproblémákkal küzdhetnek. ‘Tanulmányunk azt sugallja, hogy azoknál a gyermekeknél, akiknek édesanyjuk a terhesség alatt dohányzott, olyan strukturális változások mennek végbe az agyukban, aminek köszönhetően a zsíros ételeket szívesebben fogyasztják’ – mondta Dr. Zdenka Pausova, a tanulmány szerzője.

Habár még több kutatásra van szükség ahhoz, hogy az eredményeket megerősítsük, mert nem minden dohányzó anyukának lesz elhízott a gyermeke – tette hozzá. A terhesség alatti dohányzás ugyanis csak egy a sok tényező közül, amely befolyással van a súlyra.