„Előfordul az ilyesmi” – terhes marad abortusz után!

„Előfordul az ilyesmi” – mondta nőorvosa annak az asszonynak, miután kiderült, hogy abortusza ellenére kisbabát vár - számol be egy különös esetről az Index.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. augusztus 06. bencze.aron

„Előfordul az ilyesmi” – mondta nőorvosa annak az asszonynak, miután kiderült, hogy abortusza ellenére kisbabát vár – számol be egy különös esetről az Index.


„Előfordul az ilyesmi” – a kismama szerint ezzel magyarázta a nőgyógyásza, hogyan lehet öt hónapos terhes pár héttel az abortusza után. Az asszony elmondása szerint azért döntöttek a férjével az abortusz mellett, mert nincs saját lakásuk, a családfő munkanélküli és a három éves kislányukat a nagymama házában nevelik – olvasható az Indexen.

A portál kitér arra is, hogy a sikertelen beavatkozást a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórházban hajtották végre, a magzat akkor tízhetes volt. Az asszonyt még aznap hazaengedték az asszonyt a kórházból, a zárójelentésében az állt, hogy kevés vérzése van és láztalan.

A nőnek feltűnt ugyan, hogy nem menstruál az abortusz után, ám orvoshoz nem fordult, mivel terhességre utaló jelet nem vett észre magán. A múlt héten a baba rugdosni kezdett, ekkor az anya újra felkereste a kórházat, ahol egy másik orvos megállapította, hogy a terhességének a huszadik hetében jár.

A küret miatt fennáll a veszély, hogy a magzat esetleg károsodott, de a család a kockázat ellenére úgy döntött, hogy megtartják a babát – szokásos esetben egyébként a 12. hétig hajtanak végre magzatelhajtást. A hasi ultrahang szerint a baba a korának megfelelően fejlődik, és a súlya megfelelő. A család még nem döntötte el, hogy indít-e pert a kórház ellen vagy sem – írja az Index. A portál úgy tudja, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház belső vizsgálatot indít az üggyel kapcsolatban.