- Családháló - https://csaladhalo.hu -

Emésztésjavító és immunerősítő – Ezt a teát megéri kortyolgatni!

Télen amikor könnyen megfázunk vagy karácsonykor mikor degeszre esszük magunkat jól jönne egy gyors segítség, ami mindkettőre megoldást tud nyújtani. A gyömbértea az egyik legfinomabb és legegészségesebb ital, amely különösen jól tud esni a hideg, téli napokon.


Cikkünkben ezúttal az egészségügyi hatásait mutatjuk be, olvasd el és tudd meg, miért érdemes ezt kortyolgatni!

Javítja az emésztést

A gyömbértea vegyületei serkentik az epe, a gyomornedvek és a nyál termelődését, ezek pedig nélkülözhetetlenek a tökéletes emésztéshez. Ahhoz, hogy kihasználjuk jótékony tulajdonságait, célszerű étkezés közben iszogatni.

Kiváló gyomorrontás ellen

Nem csak megelőzésre, kezelésre is használhatjuk a gyömbérteát, például remek megoldás gyomorrontásra is. Enyhíti a hányingert és elűzi a reggeli rosszulléteket, továbbá a Marylandi Egyetem kutatása szerint a kemoterápia kellemetlen következményeit is csökkenti.

Enyhíti az izomgörcsöket

Ha hajlamosak vagyunk az izomgörcsökre, érdemes gyakran gyömbérteát kortyolgatnunk. Csillapítja az izomfájdalmat, és segíti a gyors regenerálódást egy-egy kemény edzés után. Egy 2010-es tanulmány szerint a gyömbértea kifejezetten hasznos a súlyzós edzést végzőknek.

Csökkenti az ízületi fájdalmat

A gyömbér gazdag forrása a gyulladásgátló szereknek, ezáltal hamar megszüntetik a mindennapi fájdalmat. Teájának rendszeres fogyasztásával csökkenthető az ízületi és az izomfájdalom, de akár helyileg is alkalmazhatjuk, így is képes kifejteni jótékony hatását.

A cikk még nem ért véget. Olvass tovább!

Hozzászólások

hozzászólás