Hat héttel utána kötelező a szex!

A nőgyógyászok szülés után hat héttel adnak engedélyt a szexre - és Gina Ford, Anglia legnépszerűbb gyermeknevelési tanácsadója szerint ennél többet nem is szabad várni, még akkor sem, ha anyuka úgy érzi, se teste, se lelke nem kívánja az intimitást.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. május 14. szabo.daniel

A nőgyógyászok szülés után hat héttel adnak engedélyt a szexre – és Gina Ford, Anglia legnépszerűbb gyermeknevelési tanácsadója szerint ennél többet nem is szabad várni, még akkor sem, ha anyuka úgy érzi, se teste, se lelke nem kívánja az intimitást.


Bár a szexológusok többsége úgy véli, hogy nem szabad semmit erőltetni és meg kell várni, míg mindkét szülő újra készen áll a szexuális együttlétre, Gina Ford szerint ha valaki meg akarja tartani a férjét, nem szabad sokáig várnia, és minél hamarabb visszatér az élete a rendes kerékvágásba, annál jobb lesz mindenkinek. Tagadhatatlan, hogy ez a tanács azonnal elnyerte az apukák tetszését, de Gina Ford szerint ez nem is baj, hiszen az újszülött érkezése nekik is nehéz időszak. Gyakran érzik magukat érzelmileg kirekesztettnek és gyakran nehezen találják meg a saját szerepüket a megváltozott családi keretek között. A szex segíti őket abban, hogy jobban érezzék magukat és így az egész család hangulata jobb lesz. Gina Ford új könyvében, melynek címe az “Elégedett anya” egy egész fejezetet szentel ennek a témának és az általa megkérdezett anyák tanácsai között olyan is szerepel, hogy “csak mosolyogj és viseld el, ha közeledik a férjed” de arra is felhívja a figyelmet, hogy érdemes lassan hozzákezdeni a dologhoz és egy forró fürdővel, olajos masszázzsal felkészülni az akcióra.

Kérdés persze, hogy mikor lesz erre ideje az anyának, és hogy tud úgy a szexre koncentrálni, ha közben a fülével-agyával a szomszéd szobában alvó újszülöttre koncentrál. Ám Gina Fordnak erre is van megoldása – a szülők menjenek el randizni és bízzák másra a kisdedet.