Hét évente válunk?

Valóban a hetedik év lehet a fordulópontja egy párkapcsolatnak, vagy ez inkább csak "legenda"? - szakértőnk válaszolt!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. július 28. czefernek.lena

Valóban a hetedik év lehet a fordulópontja egy párkapcsolatnak, vagy ez inkább csak “legenda”? – szakértőnk válaszolt!


Kedves Ildikó!

Kapcsolatunk jövőre éri el az állítólagosan sorsdöntőnek nevezhető hetedik évet. Három éve házasodtunk, egy gyermekünk van. Komolyabb problémáink nincsenek, azonban tény, hogy már nem olyan a szerelem, mint kezdetben. Valóban a hetedik év lehet a fordulópontja egy párkapcsolatnak, vagy ez inkább csak “legenda”?

Válaszát előre is köszönöm!

üdvözlettel: Bakos Antalné

Válasz:

Kedves Bakos Antalné!

A statisztika szerint a házasságok fele az első tíz évben bomlik fel. Hogy miért is van ez pontosan?  Talán, azért mert, leszámítva a lilaködös szerelmes első éveket, következnek a zajos, nehézségekkel terhelt hétköznapok, azaz az összecsiszolódás időszaka, ami elanyagiasodott és gazdasági válsággal, munkanélküliséggel átszőtt világunkat tekintve, sok kihívással és lemondással jár.

Az első 5-7 év egy házasságban az összeszokás, a gyermekvállalás, a családi fészek, az anyagi feltételek megteremtésének az időszaka, amely megannyi erőpróbát ró a párokra. Egy régi mondás szerint a baj, a nehézség jobban összekovácsolja a párokat, viszont ennek pont az ellenkezője tapasztalható az utóbbi években.  Ha nem úgy működik valami, meghibásodik, mielőbb lecseréljük, nem babrálunk vele, nem javítgatjuk, mert megy az idő, és azt reméljük, hogy jobbat kapunk helyette. Persze, kapunk is újabbat, szebbet, okosabbat, tele extrákkal, ami az előzőnél is hamarabb adja be a kulcsot, de addig is lehet vele villogni. Igen, a párkapcsolatokra is ez a jellemző!

Mi a titka a hosszú, boldog házasságnak? Igazán nem sok: szeretet, megbecsülés, tisztelet, elfogadás. Ne akarjuk a másikat átnevelni, tudjuk elfogadni és megbocsájtani a hibáit, becsüljük és ismerjük el az erőfeszítéseit, tiszteljük egymást azzal, hogy őszinték vagyunk, s a legfontosabb a szeretet, ami nem tévesztendő össze a lángoló szerelemmel. A szeretet egy olyan tűz, ami átöleli a lelkünket, folyamatos meleget és biztonságot ad.                        

Ahhoz, hogy a szeretet  érzése örök maradjon minden nap tennünk kell érte.

Itt kap némi segítséget: http://www.youtube.com/watch?v=6p5TLps1nTI

Nos, hogy milyen fordulatot vesz a párkapcsolatunk, az kizárólag rajtunk múlik, nem az évek számán.

A témával kapcsolatban itt olvashat többet:

http://permegelozes.blogspot.hu/2012/07/het-evente-valunk.html

Remélem, sikerült megnyugtatnom.

Üdvözlettel: Pálfalvi Ildikó