Inkább alkohol, mint drog miatt kerülnek kórházba az egyetemisták

Gyakrabban szorulnak kezelésre az amerikai egyetemisták és főiskolások alkoholmérgezés, mint kábítószerek miatt - közölte egy új tanulmány, amely a kormány megbízásából készült.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. február 08. szabo.daniel

Gyakrabban szorulnak kezelésre az amerikai egyetemisták és főiskolások alkoholmérgezés, mint kábítószerek miatt – közölte egy új tanulmány, amely a kormány megbízásából készült.


Az amerikai egészségügyi minisztérium alkohollal, illetve kábítószerrel való visszaéléssel és mentális betegségekkel foglalkozó hivatala, a SAMSHA kutatói 374 ezer 18 és 24 év közötti amerikai adatait elemezték, akik 2009-ben szorultak kezelésre alkohol, illetve drog miatt. Közülük 326 ezren nem voltak már diákok. Nagyjából a teljes létszám 3,2 százaléka, 12 ezer fiatal felnőtt járt főiskolára vagy egyetemre.

A tanulmány szerint a diákok 46,6 százaléka alkohol miatt szorult kezelésre. Ez az arány a nem továbbtanulók körében 30,6 százalék volt.

A marihuánafogyasztás mindkét csoportban egyaránt jelentős faktornak bizonyult: a diákok 30,9 százalékát, a nem továbbtanulók 30 százalékát érintette.

Az egyéb kábítószerek miatt azonban a főiskolások és egyetemisták jóval kisebb arányban kerültek kórházba az oktatásból kimaradtakhoz képest. A heroin a diákok 7,2 százalékánál okozott problémát, míg a másik csoportban 16,1 százaléknál. Kokainproblémával feleannyi, metamfetamin-mérgezéssel pedig negyedannyi diákot kezeltek.