Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Itthon folytatódik a fejüknél összenőtt sziámi ikrek szétválasztása – már megérkeztek Magyarországra

Itthon folytatódik a fejüknél összenőtt sziámi ikrek szétválasztása – már megérkeztek Magyarországra

Megérkeztek Budapestre szombaton a fejüknél összenőtt kétéves bangladesi sziámi ikrek, akiknek a szétválasztását a világon egyedül a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvos csapata vállalta – tudatta a Semmelweis Egyetem közleményben.

MTI,

A kétéves Rabia és Rukia most azért érkezett Magyarországra, hogy a Semmelweis Egyetem klinikáin elvégezzék a végleges koponyaszétválasztó operációhoz szükséges diagnosztikai és előkészítő vizsgálatokat, a speciális plasztikai sebészeti műtétet és a szövettágítók beültetését.

A három fő szakaszból álló műtétsorozat első részét, a fő agyi szállítóér-hálózat érfalon belüli kétlépcsős szétválasztását Hudák István idegsebész vezetésével végezték el még tavaly februárban, illetve augusztusban Bangladesben.

Most Budapesten a bőr és a koponyán kívüli lágyrészek nyújtásához speciális tervezésű plasztikai sebészeti szövettágítókat ültet be Pataki Gergely plasztikai sebész.

 A harmadik szakaszban, egy későbbi időpontban kerül majd sor a “nagyműtétre”, az agy és a koponya végleges szétválasztására, melyet Csókay András idegsebész fog irányítani.

A sziámi ikrek jó egészségi állapotban vannak, a család nagy reményekkel érkezik Budapestre, ugyanakkor nyilatkozni most nem szeretnének – közölte a Semmelweis Egyetem.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Még egy ok, hogy háziállatot vegyél a gyereknek

Házi kedvenceinknek számos pozitív hatásuk lehet életünkre, ezek egyike – legalábbis egy friss kutatás szerint – az allergiák megelőzése. Tudósok...

Close