Kaja nélkül ne indulj szülni!

Hiába nagy bababarát a Szent István kórház, ha sokan szülnek, még a legalapvetőbb ellátást is nehezen kapja meg az anya. Így hát figyelőnk, Kriszta jótanácsa az Istvánba igyekvőknek: ne front idején szülj, és legyen nálad kaja.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. február 21. czefernek.lena

Hiába nagy bababarát a Szent István kórház, ha sokan szülnek, még a legalapvetőbb ellátást is nehezen kapja meg az anya. Így hát figyelőnk, Kriszta jótanácsa az Istvánba igyekvőknek: ne front idején szülj, és legyen nálad kaja.


A kórház neve

Szent István Kórház, Budapest

Mikor szültél itt?

1.) 2006.09.03, 2.) 2010.09.03.

Általános tapasztalat

A kórház az ország egyik minősített „Baba-barát” kórháza.

Nagyon tapasztalt és alapos orvosok dolgoznak itt, külön jó, hogy sok a női szülészorvos is.

Ugyanakkor éppen az előnyei miatt rengetegen szülnek itt, a szülészetet viszont nem bővítették, ami szerintem már kezdi akadályozni a bababarát elvek megvalósulását.

Terhesgondozás

A terhesgondozással minden rendben. Az itt dolgozó orvosok ugyanúgy túlterheltek és rohannak, mint máshol, de az én tapasztalataim szerint legalábbis nagyon alaposak és jó orvosok, a szonográfusoktól a szülésznőkön át a szülészorvosokig, és nem csak a magánpraxisban.

A laborosok profin szúrnak, bár az alagsorban elég hangulatos tömegek alakulnak ki néha. Ultrahangra érdemes a kórházba menni, nagyon profik a szongráfusok.

CTG-re gyakran kell járni a végén, a masinák így külső szemlélőként kicsit rozogák már.

Ingyenesen lehet jelentkezni integrált tesztre, amit a kórházban megcsinálnak, és rendszeresen tartanak nagyon hasznos szülésfelkészítő tanfolyamokat is.

Ja, és hála az égnek a cukorterhelésen nem a „glükózlöttyöt” kell inni, hanem a kifli + tej kombó is elég…;)

Pontozás: 10/10

Szülőszoba

A szülészeten van egy vajúdó, és több egyszemélyes szülőszoba. Mind nagyon szépek, felújítva. Hangulatuk kellemes, szép képekkel. Van egy alternatív szülőszoba is franciaággyal, labdával, káddal, szülőszékkel, ami csak kell…

Hangulatvilágítás van, nem reflektorokkal világítanak az ember meg a kisbaba szemébe, csak amennyi éppen szükséges. Az újszülötteket kiviszik egy külön helyre megmosdatni, öltöztetni, de vissza is hozzák utána. Nyilván orvosa válogatja, de az anyukát hagyják a maga tempójában szülni, a köldökzsinórt nem vágják el azonnal, nincs se beöntés, se borotválás, lehet homeopátiás szereket használni stb.

A szüléssel semmi gondom nem volt, azon kívül hogy fájt…;)

Pontozás: 10/10