Kanadai újsághirdetés: Válassza meg születendő gyermeke nemét!

„Teremtsen önnek megfelelő családot: fiú vagy lány” – hirdeti kanadai lapokban egy egyesült államokbeli szülészeti klinika. 

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. április 22. bencze.aron

„Teremtsen önnek megfelelő családot: fiú vagy lány” – hirdeti kanadai lapokban egy egyesült államokbeli szülészeti klinika. 


A hirdetés – amelyben hagyományos indiai öltözéket viselő kisfiú, illetve kislány képe látható – elsősorban a Kanada nyugati részén élő indiai bevándorlókat célozza. A nemi szelekció iránt érdeklődő szülők a Washington Center for Reproductive Medicine elnevezésű washingtoni intézményhez fordulhatnak, ahol preimplantációs genetikus diagnózis (PGD) útján „választják ki az ismert nemű embriót a családi egyensúly kialakítása érdekében”.

Az eljárás során számos embriót hoznak létre mesterséges megtermékenyítéssel, majd biopsziával állapítják meg, melyik hordoz XX és melyik XY kromoszómát. A PGD módszerrel a klinika „garantálja a leendő gyermek nemének sikeres kiválasztását.” A beültetésre nem kerülő embriókat megsemmisítik vagy lefagyasztják későbbi felhasználásra, illetve tudományos kutatás céljára – írja a LifeSiteNews.