Készülsz összeomlani?

Egész álló héten nyűgös a gyerek? Fut a lakás? Nem jutsz el mozogni? A férjedet emberemlékezet óta nem láttad? Ha ezek közül csak egy-egy is igaz rád, akkor itt az ideje egy kis változtatásnak!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. november 30. szabo.daniel

Egész álló héten nyűgös a gyerek? Fut a lakás? Nem jutsz el mozogni? A férjedet emberemlékezet óta nem láttad? Ha ezek közül csak egy-egy is igaz rád, akkor itt az ideje egy kis változtatásnak!


 

1. Nem egyedül felelsz a gyerekért

Tartsd észben, hogy noha Te vagy gyermeked édesanyja, Te vagy neki a legfontosabb, nem lehetsz vele minden pillanatban. Megbeszélés és szervezés kérdése, hogy mikor tudod „lepasszolni” apunak, a nagyiknak, vagy az unokatesóknak. Ha esélytelen a dolog és megteheted, végső esetben keress bébiszittert!

2. Heti egy „szent” nap

Hidd el, ha a férjednek lehet heti egy napja csak a focira, amelynek minden más tevékenységet alárendel, Te is meg fogod tudni oldani, hogy egyetlen délelőttöt, délutánt egyedül tölthess el. Ehhez szélsőségesen ragaszkodni kell, mert csak akkor tudod tartani, ha a környezeted látja: elszánt vagy.

3. A második „szent” nap

Ha ügyesebb vagy az átlagnál, lehet, hogy hetente is összejön, de mi a havi egyet tartjuk reálisnak: határozd el a pároddal, havi egyszer egy este csak a Tiétek. Ha színházasok vagytok, oda, ha mozisok oda, de sokat jelent egy szimpla vacsora vagy találkozó a barátokkal, akik ráadásul hasonlóan kutyaszorítóban vannak.

4. Készíts tervet

Terv nélkül esélytelen, hogy nyugiban és flottul menjen a nap. Ha jót akarsz, előző este gondold át a másnapot. Nézd meg az időjárás-jelentést, esetleg böngéssz programokat, beszélj meg barátokkal találkozót.

5. Újratervezés

Persze minden terv felborulhat: megbetegszik a gyerek, máskor alszik, mint szokott, vagy közbejön valami váratlan. Ilyenkor ne ess kétségbe! Próbálj minél hamarabb alkalmazkodni, úgy a gyerek nek is sikerülni fog. Ha látja rajtad, hogy bizonytalan vagy, ő is az lesz.