Masszázs szoptatás alatt? Igen!

Ugye jó lenne egy finom masszázs a szoptatástól bemerevedett nyaknak, hátnak? Ha jó szakembert csinálja, ennek sincs akadálya.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. szeptember 21. szabo.daniel

Ugye jó lenne egy finom masszázs a szoptatástól bemerevedett nyaknak, hátnak? Ha jó szakembert csinálja, ennek sincs akadálya.


A várandóssághoz hasonlóan ebben a különleges időszakban is csak speciális masszázst kaphatnak az anyák. A masszázs, amellyel Halász Katalin dolgozik tökéletesen alkalmas a fáradékonyság leküzdésére, az új élethelyzet okozta feszültség oldására, és a szoptatás fizikai terhelése kapcsán esetlegesen megjelenő hátfájdalmakat is képes vele kezelni, továbbá a szülés utáni fizikai visszaállást is felgyorsítja.

Amikor megszületik a baba, lezárul a várandósság korszaka. A szoptatással a baba-mama kapcsolatában új fejezet kezdődik, a kismamára ekkor más jellegű fizikai teher nehezedik. A szoptatási időszak kezdetekor a mama még nem teljesen heverte ki a szülés megpróbáltatásait, így fizikailag is fáradt lehet még. A mell súlya is nő, elkezdődik a tejtermelés, és ezzel sokaknak a csuklyás izom és lapocka környéke fájdalmassá válik. Az ideális szoptatási pozíció megtalálása sem mindig sikerül elsőre. A szoptatási időszakban végzett speciális masszázs mindezen problémákra ad gyógyírt.

“A masszázs a fizikai tünetek kezelése mellett pszichikai támaszt is nyújthat ebben az élményekben gazdag, de megterhelő időszakban. A baba és mama közt ebben az időszakban szoros fizikai és pszichikai kötelék alakul ki, ezért a masszázsra érkezhet a kismama egyedül is, de viheti magával babáját is” – mondta Halász Katalin, gyógymasszőr.