Medikids – Magas színvonalú gyermekgyógyászat a légúti megbetegedések ellátására (X)

A Medikids Gyermekgyógyászati Központ a gyermekekért és a családokért jött létre. Elsődleges célja az egészségvédelem, a betegségmegelőzés és a beteg gyermekek gyógyítása.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. március 21. Paulik András

A Medikids Gyermekgyógyászati Központ a gyermekekért és a családokért jött létre. Elsődleges célja az egészségvédelem, a betegségmegelőzés és a beteg gyermekek gyógyítása.


Minden szülő azt szeretné, ha gyermeke soha nem lenne beteg, de ez vágyálom csupán. A közösségbe járó kisgyermekek gyakran megbetegszenek, és ez nagy megterhelést jelent a családok számára. Különösen igaz ez a téli hónapokra, melyek a légúti megbetegedések kialakulásának kedveznek. Ezek akár járványos méreteket is ölthetnek.

A felső légúti betegségek a nátha, a garat– és a gége gyulladása, míg alsó légútiak a légcső– vagy hörghurut. A krupp a gége alatti területek gyulladása. Vírusos megbetegedésnél előfordul, hogy a megbetegedett nyálkahártya felülfertőződik. Ilyenkor alakulhat ki arcüreg-, középfül-, illetve tüdőgyulladás.

Családon belül a testvérek könnyen átadhatják egymásnak a fertőzést. Az is előfordul, hogy a felnőtt családtagokat is ágynak dönti a betegség. Ezek a betegségek gyötrelmes órákat, átvirrasztott éjszakákat jelentenek az aggódó szülőknek. Lemegy a láza? Hívjuk az ügyeletet?… Ugye ismerős kérdések ezek.

A Medikids igyekszik megoldást nyújtani mindezekre. A gyermekgyógyászatnak az orvoslásban különleges szerepe van. Meg kell nyugtatni a beteg gyermeket. Le kell győzni esetleges félelmét, és meg kell nyerni az aggódó szülőket is. Hogyan tudná beadni a szülő a felírt gyógyszert, ha nem bízik meg az orvosban? Egyáltalán hagyja-e magát megvizsgálni a kisgyermek, ha nem kedves szóval és megértő mosollyal közelít felé a gyermekorvos? A közös cél a beteg gyermek gyógyítása. Ennek során nemcsak a betegségre, a beteg gyermek szervezetére, hanem lelkére is hatni kell.

A Medikids Gyermekgyógyászati Központ éppen ezért nyitotta meg kapuit, hogy olyan segítséget nyújtson, amely révén a beteg gyermek és a családja biztonságban érezheti magát. Megoldást kaphat a problémáira és megfelelő válaszokat a kérdéseire. A gyógyítási folyamat része a gyermek állapotának követése, az eredmények rögzítése. Kellemes, családias környezetben jut idő ezek megbeszélésére is. Így lehetőség nyílik a betegséggel kapcsolatos közvetlen és közvetett okok feltárására is, nagy hangsúlyt fektetve a lelki tényezők szerepére.
   
Fontos, hogy a kisgyermekek igazi barátként tekintsenek gyermekorvosukra. Amennyiben ennek kialakítása kellő tapintattal, odafigyeléssel és szeretettel történik, akkor létrejöhet ez az egész életre kiható kapcsolat.

A Medikids Gyermekgyógyászati Központ ezt az utat választotta. Mert Önökkel vannak, gyermekeikért!

A Medikidsről
—————————————————————————————————————
A Medikids – Első Magán Gyermekgyógyászati és Családi Mentálhigiénés Központ 2012. december 17.-én nyitotta meg kapuit a Thököly út 137. szám alatt. A Medikids Központban egy csapatban, egymással karöltve dolgozik csecsemő –gyermekgyógyász, gasztroenterológus, neurológus, pszichológus. Ez a kis betegek számára a legoptimálisabb és legeredményesebb kezelési körülményeket garantálja: házon belüli gyors kivizsgálási időt, azonnali konzultációs és beavatkozási lehetőséget, − ami sok esetben egyet jelent a pontos kórismével és a hatékony segítséggel. A Gyermekgyógyászati Központ úttörő szerepet tölt be a pszichoszomatikus szemléletű gyermekgyógyászatban. Nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy a beteg gyermek és családja kellemes és barátságos környezetben tölthesse el a vizsgálatokkal együtt járó kivizsgálási és kezelési időt. Fontosnak tartják, hogy a gyermekek és családok már a Medikids-be való belépéskor érezzék: ott minden róluk szól, az ő igényeiket szolgálja, és értük történik.

Cím: 1146 Budapest, Thököly út 137.,Telefon: +36-1-786-1652, E-mail: medikids [at] medikids [dot] hu