Megúszta a vírusokat az új szíves Dorina

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. április 07. bencze.aron

Lubickol a meleg családi fészekben, és a legutóbbi kontrollvizsgálatok szerint az új szíve is tökéletesen dolgozik – Szi­lágyi Dorina (5) több mint egy évig tartó kórházi kálváriája után már fél éve újra szülei és kistestvére mellett lábadozik – írja a Blikk.


– Lassan minden visszatér a régi kerékvágásba: Dorci ugyanolyan ugri-bugri, mit régen, s legszívesebben egész álló nap a most öt hónapos kistesója, Robika körül legyeskedne – újságolta boldogan a bulvárlapnak Balla Cintia, a kislány anyukája. A kis Dorina otthon már maszk nélkül jár-kel, de amint átlépik az apró család ház küszöbét, a textildarab újra felkerül a szájára.

– Nagyon vigyáztunk rá, főleg ebben a téli, vírusos időszakban nem nagyon engedtük közösségbe. Szerencsére komolyabb betegség nélkül megúsztuk az elmúlt hónapokat – mesélte Cintia, aki azt is elárulta, hogy a kis ördögfióka már egyre ritkábban emlegeti a kórház nővérkéit. 

Dorina több mint egy éven át volt kórházban, s ebből 287 napon át műszív tartotta életben. Az életmentő szívátültetésen végül tavaly augusztus másodikán esett át a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben.