Mit játsszak vele, hogy okos legyen?

Semmiképpen se töltsd tölcsérrel a fejébe a tudást. Legjobb, ha hagyod, hogy önállóan kísérletezzen - neki ez a legjobb játék. És a legjobb út a fejlődéshez!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. február 25. bencze.aron

Semmiképpen se töltsd tölcsérrel a fejébe a tudást. Legjobb, ha hagyod, hogy önállóan kísérletezzen – neki ez a legjobb játék. És a legjobb út a fejlődéshez!


– Fogd vissza magad! Ugye szeretnéd odatolni neki azt a plüssnyuszit, amiért úgy nyújtózkodik? Ne csinálj meg helyette semmit, hiszen ezzel elveszed tőle a tevékenység örömét. A próbálkozások során tanul!

– Hagyd, hogy megfigyeljen téged! Ha a kiságyából vagy a hempergőjéről nézhet, amikor vasalsz, takarítasz vagy tornázol, a maga nyelvén gőgicsél majd hozzád. Mosolyogj rá, bólints felé, szólj neki pár szót, vagy egyszerűen énekelj közben.

– Ülj le mellé mindennap, amikor kiteszed a takaróra hemperegni. Kövesd a fejlődését: csináld te is azt, amit ő. Végezz lábemelgetést, állítsd sorba a játékait, vagy gurítsd neki a textillabdát. Segíti őt a mozgás- és értelmi fejlődés terén, ha a saját mozgását látja rajtad, mintha a tükörben nézné.