Mozdulj, Mama! – és hozd az unokádat is!

A Mozdulj, Mama! gyalogló nap elsősorban a nyugdíjas korúakat és unokáikat hívja családi, közösségi sétára, ugyanakkor generációktól független, aktív kikapcsolódást nyújt a család apraja-nagyja számára – tájékoztatták a Családhálót a szervezők.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. június 14. bencze.aron

A Mozdulj, Mama! gyalogló nap elsősorban a nyugdíjas korúakat és unokáikat hívja családi, közösségi sétára, ugyanakkor generációktól független, aktív kikapcsolódást nyújt a család apraja-nagyja számára – tájékoztatták a Családhálót a szervezők.


Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyért Felelős Államtitkársága kezdeményezésére megvalósuló “Mozdulj, Mama!” elnevezésű ingyenes népegészségügyi sportrendezvény a szervezők reményei szerint a fiatal korosztályt arra ösztönzi: később is segítsen nagyszüleinek abban, hogy napi, heti rendszerességgel legalább egy órát gyalogoljanak vagy mozogjanak. A program célja, hogy bizonyítsa a mindennapi rendszeres testmozgás életmódra gyakorolt pozitív hatását, s hogy újabb alkalmat adjon a generációk közötti párbeszédre.

A kezdeményezés egyszerű példákon keresztül bizonyítja a mindennapi rendszeres testmozgás életmódra gyakorolt pozitív hatását, valamint, hogy újabb alkalmat adjon a generációk közötti párbeszédre, hiszen az Európai Unió ez évi üzenete is: “2012 – Az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve”.

Mozdulj, Mama! – közösségi gyalogló nap
2012. június 23-án, szombaton 11:00 és 14:00 óra között a Margitszigeten.
Gyülekező, regisztráció, rajtszámosztás: 10:00 órától az Atlétikai Centrum bejáratánál.

A programot Monspart Sarolta tájékozódási futó világbajnok bemelegítéssel nyitja, ezután 3 km-es, közös gyaloglás következik.


 

Lesz még több mint 30 féle térítésmentes egészségügyi szűrés, Megasztár 6 döntőseinek fellépése, kozmetikai és életmód-tanácsadás, játszó és foglalkoztató programok gyermekek részére, valamint a helyszínen nagyértékű nyeremények (2 fő részére hétvégi pihenés egy négycsillagos wellness szállodában, 2 fő részére Londonba szóló utazás, valamint 2 db Neuzer-kerékpár) sorsolása, sőt lehetőség nyílik majd olimpikonokkal, neves sportolókkal való találkozásra is.

Mint megtudtunk, minden rajtszámmal rendelkező, sikeres célba érő befutócsomagot kap ajándékba. A rendezvény a TV2 médiapartnerségével valósul meg. A kampány Facebook-oldalán a TV2 arcai és a Megasztár 6 legjobbjai a mindennapi testmozgás jótékony hatásáról és egészségünk megőrzésében elengedhetetlenül fontos szerepéről osztják meg velünk saját tapasztalataikat, posztolják véleményüket. A lájkolók között értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra.