Mozgasd meg!

Ha óvodáskorú gyereked túlságosan ücsörgős, punnyadós, és már két sarkonyi gyaloglástól elfárad, itt az ideje, hogy tegyetek valamit!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. július 29. czefernek.lena

Ha óvodáskorú gyereked túlságosan ücsörgős, punnyadós, és már két sarkonyi gyaloglástól elfárad, itt az ideje, hogy tegyetek valamit!


Gondolkodj el, mi okozhatja, ha a gyerkőc nem szívesen megy ki a szabadba, legszívesebben a földön hentereg vagy tévét nézne, hiszen ez nem jellemző ebben az életkorban. Ha átmeneti jelenségről van szó, talán betegség, óvodai veszekedés a baráttal, kialvatlanság áll a háttérben. Hagyd, hadd pihenje ki magát. Természetes ez az állapot hosszabb, lázas betegségek után vagy akkor, ha vérszegény vagy vitaminhiánya van. Akkor kell elsősorban erre gondolnod, ha a család vagy csak a gyerek táplálkozása nagyon egyoldalú, alig eszik gyümölcsöt, nyers zöldségeket, és túlságosan sok olyan élelmiszert fogyaszt, amely hozzáadott cukrot tartalmaz. A vitaminkészítmény is jó megoldás lehet erre, de a természetes állapotú élelmiszer hatékonysága az egyéb, felszívódást könnyítő összetevők miatt sokkal jobb!

Ha úgy érzed, nem a táplálkozással van gond, vagy nem csak azzal, mert lényegében mindig a szobában akar lustizni, próbálj észrevétlenül változtatni életmódotokon. Rendszerint magadon is erőt kell venned, hogy egészségesebben, élénkebben teljenek napjaitok.