Remény csontrendellenességgel születetteknek

Lindsey Elsaesser 20 hetes terhessége idején ultrahang vizsgálattal kimutatták, hogy még meg nem született kislányának rendkívül törékeny csontjai vannak. Az orvosok azt mondták neki, hogy a kislánynak gyógyíthatatlan csont rendellenessége van, és a szülés után nem fog sokáig életben maradni - írja a Fox News.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. március 09. czefernek.lena

Lindsey Elsaesser 20 hetes terhessége idején ultrahang vizsgálattal kimutatták, hogy még meg nem született kislányának rendkívül törékeny csontjai vannak. Az orvosok azt mondták neki, hogy a kislánynak gyógyíthatatlan csont rendellenessége van, és a szülés után nem fog sokáig életben maradni – írja a Fox News.


Az orvosok azt gondolták, a szülés után nem sokkal légzési elégtelenségben életét fogja veszíteni a baba, mert a csontjai annyira gyengék. A kislányt hypophosphatasia-val diagnosztizálták, ami a keringő vér kórosan alacsony lúgos foszfatáz tartalmát jelenti, egy olyan ritka anyagcsere-állapot, amely megakadályozza, hogy a kalcium beépüljön a csontokba, s így azok nem fejlődnek megfelelőképpen.