Schüssler-sókkal a nátha ellen

Orrfolyás, tüsszögés, könnybe lábadt szemek - de ha időben észbe kapunk, a Schüssler-sóval elejét vehetjük a komolyabb náthának. Különösen áldásos szoptató kismamáknak vagy gyerekeknek, hiszen semmilyen mellékhatástól nem kell tartanunk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. március 13. Gyarmati Orsolya

Orrfolyás, tüsszögés, könnybe lábadt szemek – de ha időben észbe kapunk, a Schüssler-sóval elejét vehetjük a komolyabb náthának. Különösen áldásos szoptató kismamáknak vagy gyerekeknek, hiszen semmilyen mellékhatástól nem kell tartanunk.


A biokémiai sókról röviden

Dr. Wilhelm Schüssler német orvos 1873-ban hozta nyilvánosságra azt a sóterápiát, melynek lényege a következő: a szervezetben tizenkétféle esszenciális só van jelen, amelyek a vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz és enzimekhez hasonlóan befolyásolják a szervek és a szövetek működését, valamint az anyagcsere-folyamatokat. A bőr, a haj, a köröm, az ízületek állapota, az arc elszíneződései, a fájdalmak, görcsök, gyulladások mind utalhatnak hiányállapotra. Nagy segítségünkre lehet ilyenkor egy szakképzett terapeuta, de a módszer nagy előnye, hogy számos esetben önmagunkat is tudjuk gyógyítani, ha felismerjük a hiány jeleit. Ilyen esetekben mindenképpen szükséges a pótlás, amely azonban több annál, mint hogy beveszünk egy tablettát. Ez egyfajta ingerterápia is, amikor a megfelelő információ eljut a sejtekhez, melyek ezáltal olyan energetikai állapotba kerülnek, hogy a számukra létfontosságú sókat a táplálékból is jobban fel tudják venni. A só biológiai információból pedig annyit vesznek magukhoz, amennyi az egyensúlyuk visszaállításához szükséges.