Szex – szülés után

És mi van a szexszel? "Hááát... semmi különös" - válaszolhatnád szemlesütve, már ha valaki fel merné tenni neked a babavárás és szoptatás időszakában ezt a provokatívnak tűnő kérdést. Pedig szex volt, van, és főleg LESZ!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. június 30. czefernek.lena

És mi van a szexszel? “Hááát… semmi különös” – válaszolhatnád szemlesütve, már ha valaki fel merné tenni neked a babavárás és szoptatás időszakában ezt a provokatívnak tűnő kérdést. Pedig szex volt, van, és főleg LESZ!


Elsősorban a fejünkben születnek a vágyak, de persze a hormonok is megteszik a magukét. Amikor kisbabája van valakinek, teljesen érthető módon nem a szex a legfontosabb az életében. Nem is kell mindig szexisnek lenni. A szülés utáni szexben talán éppen az a jó, hogy olyan, mint amikor megismerkedtetek. Szinte szűzen kezdhetitek újra a kapcsolatot. Kívül és belül minden átrendeződik, felborul. Rengeteg ismeretlen dologgal találkoztok. Sok nehézséget kell legyőznöd már a babavárás idején is: például hányingert, fáradékonyságot, félelmeket. Nagyon összetett helyzet alakul ki.

Szünet után újraindítás

Sokan azt gondolják, hogy majd kiböjtölik azt a pár hónapot, aztán a szülés után jöhet a szex, de ez nem így működik! Az először szülők általában nem tudják, hogy a szüléssel nem ér véget ez a megváltozott állapot. A testünket emlékeztetni kell a szexre akkor is, ha éppen nem kívánjuk olyan nagyon. Hamar elhidegüléshez vezethet egy rosszul értelmezett szerep, aminek százszázalékosan meg akarunk felelni. Jó anyák akarunk lenni, ez nem kérdés. De ez csak akkor lehetséges, ha jó nők is maradunk a párunk mellett. És ez független a zsírpárnáktól!

 

Fotó: Flickr/David Noah1