“Túlsúllyal nem lesz könnyű teherbe esni”

77 kiló lettem. A férjemmel elhatároztuk, hogy babát szeretnénk, de nem jött össze majdnem egy évig, és akkor felkerestem a nőgyógyászomat - pontosan tudjuk, hogy az elhízás számos betegség, sőt akár a terméketlenség hátterében is állhat. De azért nem árt néha átismételni a tudnivalókat, és a lovak közé csapni a sport terén.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. október 15. czefernek.lena

77 kiló lettem. A férjemmel elhatároztuk, hogy babát szeretnénk, de nem jött össze majdnem egy évig, és akkor felkerestem a nőgyógyászomat – pontosan tudjuk, hogy az elhízás számos betegség, sőt akár a terméketlenség hátterében is állhat. De azért nem árt néha átismételni a tudnivalókat, és a lovak közé csapni a sport terén.


“Körülbelül egy év alatt szökött fel rám tíz kiló, pedig nem jellemző, hogy zabáltam volna, arra gondoltam, elmúltam 30, biztosan megváltozott az anyagcserém, olvastam, hogy ebben a korban más lassul. 77 kiló lettem. A férjemmel elhatároztuk, hogy babát szeretnénk, de nem jött össze majdnem egy évig, és akkor felkerestem a nőgyógyászomat. Amikor rám nézett, azt mondta, kedves Anita, tessék előbb lefogyni és utána visszajönni, addig nem tudok segíteni. Túlsúllyal nem lesz könnyű teherbe esni.

Megalázva éreztem magam, és kerestem egy másik nőgyógyászt. A hormonvizsgálatok kiderítették, hogy a progeszteronszintem túl alacsony, a tesztoszteron pedig túl magas, és még más hormonok is másképp működnek, mint az normális lenne a gyerekvállaláshoz. Szerencsére inzulinrezisztenciám nincs, ami az orvos szerint már olyan tünetegyüttest is eredményezhet, ami meddőséggel jár.