Újabb tippek terhesség alatt: hal és dió allergia ellen

A várandós édesanya étrendje jelentősen befolyásolhatja, hogy születendő gyermeke mire lesz allergiás - állítja a The Journal of Physiology című szaklapban megjelent vizsgálat. A tanulmány szerint eltérően fejlődik a gyermek bélrendszere, ha az édesanya a terhesség alatt rendszeresen fogyaszt omega-3 zsírsavakat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. szeptember 12. czefernek.lena

A várandós édesanya étrendje jelentősen befolyásolhatja, hogy születendő gyermeke mire lesz allergiás – állítja a The Journal of Physiology című szaklapban megjelent vizsgálat. A tanulmány szerint eltérően fejlődik a gyermek bélrendszere, ha az édesanya a terhesség alatt rendszeresen fogyaszt omega-3 zsírsavakat.


Korábbi vizsgálatokban már bizonyították, hogy ha a várandós kismamák rendszeresen fogyasztanak halat, lenmagot vagy dióolajat terhességük alatt, csökkenhet annak kockázata, hogy gyermeküknél később allergiás tünetek jelentkezzenek. Az ezekben található többszörösen telítetlen zsírsavak ugyanis a feltételezések szerint javítják a gyermek szervezetének védekezőképességét, így kisebb valószínűséggel alakulnak ki később allergiás megbetegedések.