Van, ahol még mindig riasztás van parlagfű miatt

Bár végéhez közeledik a parlagfűszezon, még mindig van olyan része az országnak, ahol riasztás van érvényben - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Facebook-oldalán csütörtökön.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 04. czefernek.lena

Bár végéhez közeledik a parlagfűszezon, még mindig van olyan része az országnak, ahol riasztás van érvényben – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Facebook-oldalán csütörtökön.


Az Országos Környezetegészségügyi Intézet Aerobiológiai Monitorozási Hálózatának adatai szerint Szolnok környékén a levegőben lévő parlagfű-pollenszemek mennyisége még mindig meghaladta köbméterenkénti 30 szemet, így itt a Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer szerint első fokú riasztás van érvényben.

Az ország túlnyomó területén azonban már csak figyelmeztetés van érvényben. Sőt, az elmúlt heti átlagértékek alapján Salgótarján és Eger térségére, Békéscsaba környékére és az ország nyugati részére már a figyelmeztető jelzést sem adtak ki – tették hozzá.

Az ÁNTSZ ugyanakkor kiemelte, hogy a parlagfű-pollenterhelés visszaesése ellenére a nagyobb erdei utak mentén az allergiásoknak még mindig számítaniuk kell arra, hogy tüneteik jelentkeznek.