30 családbarát francia javaslat

Az Unió egy Népi Mozgalomért „Család” munkacsoportja az országgyűlés előtt hozta nyilvánosságra jelentését - írja a Chrétienté info. Az Anne Grommerch és Hervé Mariton parlamenti képviselők által vezetett csoport többek között a Keresztény Családok Egyesület javaslatait is beépítette a jelentésbe.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. július 24. szabo.daniel

Az Unió egy Népi Mozgalomért „Család” munkacsoportja az országgyűlés előtt hozta nyilvánosságra jelentését – írja a Chrétienté info. Az Anne Grommerch és Hervé Mariton parlamenti képviselők által vezetett csoport többek között a Keresztény Családok Egyesület javaslatait is beépítette a jelentésbe.


A jelentés hangsúlyos eleme a “fenntartható család”, mint társadalmi jó, hiszen a 18 éven aluli gyermekeknek 75%-a élhet mindkét szülőjével. A jelentés 30 javaslatot tartalmaz olyan témákban, mint a munka és családi élet összehangolása – segítségnyújtás a szülőknek: megtakarítások, családsegítő szervezetek támogatása stb. –, a fenntartható család elősegítése – különbségtétel a házasság és élettársi kapcsolat között, házasságkötés, adoptálás, valamint a  kormányzati támogatások – társadalmi adók fizetése, lakásépítés családoknak, szociális biztonság megteremtése.

Összességében – jegyzi meg a francia lap – a Keresztény Családok Egyesületének több javaslatát is elismerték. Hozzáteszik: ezekben a témákban egyre magasabb a társadalmi tudatosság, és semmi kétség, hogy a következő választásokkor is hangsúlyt kapnak majd.