A franciák még javítanának a családtámogatási rendszeren

Claude Greff, Franciaország családpolitikáért felelős államtitkára 2011. november 17-én több, a családok, és főként a szülők támogatására irányuló új kormányzati lépést ismertetett a családi ügyekkel foglalkozó Felső Tanács (franciául: Le Haut conseil à la famille) előtt - számol be róla a WEKA.fr.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 02. czefernek.lena

Claude Greff, Franciaország családpolitikáért felelős államtitkára 2011. november 17-én több, a családok, és főként a szülők támogatására irányuló új kormányzati lépést ismertetett a családi ügyekkel foglalkozó Felső Tanács (franciául: Le Haut conseil à la famille) előtt – számol be róla a WEKA.fr.


Az államtitkár „Családpolitika és tervezés” címmel tartott előadást a Felső Tanács előtt, melynek fő vázlatpontjait jelentés formájában fogják 2012 januárjában közzétenni és terjeszteni. A társadalmi egyenlőtlenségek csökkentésének terve mellett olyan munkacsoportot hoz létre a Belügyminisztérium és a Polgármesterek Szövetsége képviselőinek bevonásával, mely évente díjjal tüntetne ki olyan közösségeket (városok, falvak), amelyek sikerrel alkalmazzák a jó gyakorlatokat és az innovatív megoldásokat a családok megsegítése céljából.

Ezen felül olyan központok – ún. „Maison pour les familles” – létrehozásának az ötlete merült fel, melyek közvetlenül tudnak különböző szolgáltatásokat nyújtani a családok számára; egyfajta hálózatépítési céllal működnének az érdekelt felek – egyesületek, segítő/terápiás csoportok, intézményi partnerek és természetesen a családok – között.

Továbbá munkacsoportot hoz létre minisztériumok között, hogy a cégek családbarát lépéseit értékelje és támogassa. Végül információs portált hoznak létre a jövőbeli örökbefogadó szülők részére, illetve a veszélyes internetes oldalakról, videojátékokról tájékoztatást nyújtó forródrótot és online felületet. Az ártalmatlan videojátékokat az államtitkár által aláírt egyezmény fogja igazolni.