A gimnáziumi felvételi a minőség biztosítéka

Bevezetése esetén a kötelező gimnáziumi felvételi a minőség biztosítéka lenne - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a TV2 Mokka című műsorában pénteken.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2016. október 21. Családháló

Rétvári Bence azt mondta, céljuk, hogy a gimnázium az egyetem “előszobája” legyen: ha valaki jó eredménnyel elvégzi a gimnáziumot, borítékolni lehessen, hogy könnyedén diplomát szerez majd, nem morzsolódik le a felsőoktatásban. Ennek érdekében már a “bemenetnél” fontos tisztázni, hogy kinek érdemes a gimnáziumot választania, gyenge tanulmányi eredménnyel erre nem akarnak lehetőséget biztosítani – mondta.

erettsegiRétvári Bence hangsúlyozta: nem kívánják “becsapni” a rosszabb képességű tanulókat, akik azt hihetnék, hogy előrelépés lesz majd számukra a gimnázium, holott ez nincs így. A cél, hogy a gimnázium színvonalat jelentsen, és ne “pazaroljanak” el éveket azok, akiknek ez nem válik hasznukra.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a szabadság szeretetéről szól az 1956-os forradalom ünnepe, amelyet a fiatalokhoz is közel próbálnak vinni.