A gyenge eredmény fizetőssé tehet

Megszűnik az emelt szintű vizsgáért és az érettségiért járó pluszpontrendszer, a 2,5 átlagnál gyengébb eredményt elérő hallgatóknak pedig fizetniük kell, ahogy egy tantárgy ismételt felvételéért is - derül ki a Magyar Nemzet birtokába került, kormány által támogatott felsőoktatásról szóló törvény koncepciójából.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. szeptember 20. czefernek.lena

A Magyar Nemzet információi szerint a Nemzeti felsőoktatásról szóló törvény koncepciója nevet viselő, a lap birtokában lévő dokumentum már a végleges, kormány által támogatott koncepció. A tervezet fedlapján az szerepel: a kormány 2011. szeptember 11-i ülésén megtárgyalta és elfogadta.


A felsőoktatási törvény kormány által elfogadott koncepciója szerint megszűnik az emelt szintű vizsgáért és az érettségiért járó pluszpontrendszer, a 2,5 átlagnál gyengébb eredményt elérő hallgatóknak fizetniük kell, ahogy egy tantárgy ismételt felvételéért is. Megszűnik a diákotthon mint támogatott intézménytípus, pár éven belül pedig csak tudományegyetemek és főiskolák maradnak fenn, egyetemek nem.