A gyermeknevelés nem “négyszáz eurós munka!”

München - Bayern népjóléti minisztere, Christine Haderthauer (CDU) a családpolitika átgondolását követeli - írja a Net Tribune. "Nálunk a gyermeknevelést úgy kezelik, mintha egy négyszáz eurós munka lenne. Pedig életre szóló feladatról van szó, amely sok időt igényel."

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. szeptember 07. czefernek.lena

München – Bayern népjóléti minisztere, Christine Haderthauer (CDU) a családpolitika átgondolását követeli – írja a Net Tribune. “Nálunk a gyermeknevelést úgy kezelik, mintha egy négyszáz eurós munka lenne. Pedig életre szóló feladatról van szó, amely sok időt igényel.”


A Net Tribune cikke utal rá, hogy a kereszténydemokrata miniszterasszony szerint Németországban “végre olyan családpolitikára van szükség, amely visszaadja a gyermekek számára a családot”. Mint mondja, “napjainkban foglalkozását mindenki házon kívül szeretné űzni, más megoldásokat teljesen leértékelve.”

Azon gyermekek, amelyek az őket 2013-tól jogszerűen megillető óvodai elhelyezést nem tudják igénybe venni, havi 150 eurós juttatásban részesülnek a koalíciószerződést követően, amelyet a szabaddemokraták, és a kereszténydemokrata frakció egy része is ellenez. Merkel kancellár ugyanakkor ragaszkodik hozzá, hogy az intézmény fennmaradjon.