A német kormányzat “súlyos anyagi terheket ró a családokra”

„Ha a kormány nincs abban a helyzetben, hogy egy uniós szinten Franciaországgal, Hollandiával Svédországgal vagy Finnországgal összemérhető színvonalú családpolitikát megvalósítson, legalább az idő kerekét nem szabadna visszatekernie" - írja a német koalíció családpolitikáját bírálva a Die Zeit hetilap.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. augusztus 30. czefernek.lena

A koalíció megígérte, hogy Németország „képzésköztársaság” lesz. Ám a napközi otthonok minőségi normáinak kiépítése helyett a szülői támogatást törlik el – írja a Die Zeit.


A centrista-liberális német hetilapban megjelent tárcacikk bírálja a német konzervatív- liberális kormányzatot, számon kérve korábbi ígéreteit, például a családi adókedvezmény, vagy az úgynevezett „jövőkontók” bevezetését, amelyekről „már egyáltalán nem esik szó”.

Az olyan ötleteket, mint a gyermek számára készült termékek és szolgáltatások hozzáadott értékadójának 7 százalékra csökkentése, a koalíció szintén nem veti fel, ami összességében súlyos anyagi terheket ró a családokra. Emellett, szóba került a szülői támogatás eltörlése, jóllehet – a cikkíró szerint – még évekre lenne szükség, hogy az kibontakoztathassa pozitív hatásait.

Végül megjegyzi, hogy „ha a kormány nincs abban a helyzetben, hogy egy uniós szinten Franciaországgal, Hollandiával Svédországgal vagy Finnországgal összemérhető színvonalú családpolitikát megvalósítson, legalább az idő kerekét nem szabadna visszatekernie.”