A tizenévesekre is gondolnak a franciák

Guy Garcia, Aude családtámogatási pénztárának (CAF de l’Aude) új elnöke tartott sajtótájékoztatót megválasztása alkalmából - írja a L’Indépendent, amely arról is beszámol, hogy a győztes fél tervei között szerepel a gyermek-elhelyezési gondok megoldása bölcsődék létrehozásával és a generációk közötti együttműködési kezdeményezések támogatása.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 10. czefernek.lena

Guy Garcia, Aude családtámogatási pénztárának (CAF de l’Aude) új elnöke tartott sajtótájékoztatót megválasztása alkalmából – írja a L’Indépendent, amely arról is beszámol, hogy a győztes fél tervei között szerepel a gyermek-elhelyezési gondok megoldása bölcsődék létrehozásával és a generációk közötti együttműködési kezdeményezések támogatása.


A lap arra is kitér, hogy ketten indultak a korábbi elnök, Alain Benedetti (Carcassone jegyzője) után a vezető posztért: Hervé Boissonade a Medef oldalán (francia dolgozói szakszervezet) és a limoux-i Guy Garcia, a helyi kórház szakszervezeti aktivistája.

A győztes fél tervei között szerepel a támogatások megfelelőbb szabályozása, a gyermek-elhelyezési gondok megoldása bölcsődék létrehozásával és generációk közötti együttműködési kezdeményezések támogatása.

Az első lépés a következő évek költségvetésének meghatározása lesz. Aggodalomra ad okot ugyanakkor a szociális támogatások nem megfelelő módon való elköltése és az, hogy nem mindig tisztázott jogi előnyök merültek fel a támogatások kapcsán.

Ezek így fejlesztendő területek az új vezető szerint. Végül arról is beszámolt Garcia, hogy a CAF vezetése a tizenévesek és fiatal felnőttek számára is támogatási tervet készül kidolgozni.