A vécépapírtól a kémiatanár kávéjáig

A kémiai kísérlethez előkészített tárgyak mellett kávézó tanárnő, a megviselt folyékonyszappan-tartók, de az elöregedett csőszerelvények és a túl párás konyha miatt is figyelmeztetett általános iskolákat az ÁNTSZ, amely az iskolák közegészségügyi állapotát vizsgálta az elmúlt hónapokban.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. július 20. czefernek.lena
A kémiai kísérlethez előkészített tárgyak mellett kávézó tanárnő, a megviselt folyékonyszappan-tartók, de az elöregedett csőszerelvények és a túl párás konyha miatt is figyelmeztetett általános iskolákat az ÁNTSZ, amely az iskolák közegészségügyi állapotát vizsgálta az elmúlt hónapokban. Nem csak a statisztika kedvéért töltették ki a több száz kérdéses kérdőíveket: az iskoláknak a hibákat ki kell javítaniuk.


Az Országos Tisztiorvosi Hivatal (OTH) gyermek- és ifjúságegészségügyi osztálya indította el egy évvel ezelőtt azt a vizsgálatot, amelyben az ÁNTSZ munkatársai általános iskolákba látogattak, és a közegészségügyi állapotokat mérték fel. Az Index a múlt héten érdi iskolák vizsgálatának eredményei alapján azt írta, az összesítés lesújtó képet fest majd a közoktatás körülményeiről, Érd 8 általános iskolája közül ugyanis 5 kapott értesítést arról, hogy a hiányosságok “súlyosan veszélyeztetik a gyermekek egészségét és testi épségét”.

Az ország minden tájáról beküldött adatokat még nem összesítették, így az ÁNTSZ megkeresésünkre nem tudott tájékoztatást adni arról, hogy a magyar iskolák milyen állapotban vannak közegészségügyi szempontból. Számos iskola ugyanakkor már kapott visszajelzést a feltárt hiányosságokról.