Abortusz-támogató lépés Obamáéktól?

Abortuszt is végző klinikákat működtető szervezet kapott szövetségi forrást az Obama-kormánytól - írja a Nashua Telegraph.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. szeptember 21. szabo.daniel

Abortuszt is végző klinikákat működtető szervezet kapott szövetségi forrást az Obama-kormánytól – írja a Nashua Telegraph.


Az Obama-kormányzat villámsebességgel adott családtervezési szerződéseket az észak-new englandi Planned Parenthoodnak (PP), annak ellenére, hogy az állam Végrehajtó Tanácsa a szervezet ellen szavazott – írja a Nashua Telegraph.

A döntés értelmében a Title X nevű joggyakorlat fedezésére 2012 végéig szövetségi támogatásban részesül. A szervezet hat klinikát működtet, amelyek reproduktív egészségügyi szolgáltatásokat, emlő- és méhnyakrák szűréseket végeznek alacsony jövedelemmel rendelkező nők részére.

A lépés republikánus ellenzői szerint e klinikákon abortuszokat is végeznek, ezért a pénz az erre szánt szövetségi támogatásnak tekinthető, amely így a nőket az abortuszra ösztönzi a gyermekekvállalás helyett.

A szövetségi törvény megtiltja, hogy a családtervezési keretekből a magzatelhajtást is finanszírozzák, és a PP-nél az abortuszt az egészségügyi biztosítás vagy magánpénz fedezi.