Állatkerti útmutató tavaszra (és nyárra, és őszre)

Végre itt a jó idő, ami — sok egyéb mellett — alkalmat ad arra is, hogy ellátogassunk a gyerekekkel a hazai állatkertek, vadasparkok valamelyikébe. A következőkben a teljesség igénye nélkül ajánlunk olyan helyeket, ahol akár egy egész napot eltölthetünk családosan az állatokkal "barátkozva".

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. április 28. Gyarmati Orsolya

Végre itt a jó idő, ami — sok egyéb mellett — alkalmat ad arra is, hogy ellátogassunk a gyerekekkel a hazai állatkertek, vadasparkok valamelyikébe. A következőkben a teljesség igénye nélkül ajánlunk olyan helyeket, ahol akár egy egész napot eltölthetünk családosan az állatokkal “barátkozva”.


Veszprémi Állatkert
A több mint 50 éves veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark egyike az ország legdinamikusabban fejlődő állatkertjeinek: az utóbbi évek fejlesztési munkáinak eredményeképpen megnyílt a “Csimpánzvilág”, a “Böbe majom tanodája”, és a gyerekek új kedvence, a “Kölyök-dzsungel” játszóház.

Tropicarium
A Tropicarium Közép-Európa legnagyobb tengeri akváriuma, de sokkal több is annál! A kiállítás ötvözi magában a hazai halak, a trópusi esőerdőben élő állatok és a tengerek, óceánok mélyében lakó állatok-növények életének bemutatását. Ráadásul az állatok köré az eredetihez teljesen hasonló környezetet varázsoltak!

Nagyerdei Kultúrpark
A debreceni polgárok legfőbb szórakozó-pihenőhelyének számító Nagyerdőben működik a több mint 50 éve, a vidéki kertek sorában elsőként alapított állatkert, mely a Vidámparkkal összevonva Nagyerdei Kultúrpark néven várja a tartalmas kikapcsolódásra vágyó gyermekes családokat.