Bábos összefogás a gyerekekért

A szombathelyi Mesebolt Bábszínház és a Bábosok a Gyermekekért - Kovács Ildikó Gyermektámogatási Alap csatlakozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hagyományos karácsonyi adománygyűjtő akciójához.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. december 12. szabo.daniel

A szombathelyi Mesebolt Bábszínház és a Bábosok a Gyermekekért – Kovács Ildikó Gyermektámogatási Alap csatlakozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hagyományos karácsonyi adománygyűjtő akciójához.


A Mesebolt Bábszínház decemberi előadásaira a belépőjegyeket jelentős árengedménnyel, 850, illetve 950 forint helyett 500 forintért kínálja. Közönségüket arra kérik, hogy az így megmaradt pénzből támogassák Szombathely rászoruló gyermekes családjait. Adományként felajánlhatnak tartós élelmiszereket vagy tisztítószereket. Ezeket a bábszínház az előadások alkalmával gyűjti, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szombathelyi csoportja közvetítésével juttatja el a családokhoz.

A Bábosok a Gyermekekért – Kovács Ildikó Gyermektámogatási Alap Kovács Géza színházigazgató kezdeményezésére jött létre 2010-ben. „Mi bábszínházak, bábjátékosok a gyermekközönségből ‘élünk meg’. Közösen hozzunk létre egy gyermektámogatási alapot, amely támogatja azokat az intézményeket, amelyek hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkoznak, vagy önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került családoknak nyújtanak segítséget. Az utóbbi időszak eseményei, természeti katasztrófái teszik szükségessé ezt az összefogást” – szólította meg Kovács Géza a bábművészeket.

A Mesebolt karácsonyi ajándéka a Szabó T. Anna műve alapján színre vitt, Világnak világa című karácsonyi misztériumjáték. „Fogadjátok és szüljétek mindet! / Megváltanak majd, szeretnek minket. / Jó hírt fogadtam, fiat fogantam, / más akaratnak életet adtam. / Engem akart, hát hadd legyek eszköz! / Hadd legyek áldott asszonyaid közt. / Testembe szálla – illesse hála – / isteni léte, földi halála” – mondja Mária a családoknak, felnőtteknek ajánlott darabban. A Világnak világa mai és bibliai nők, mindenórás asszonyok, anyák története a várakozásról, a kétségről, az elfogadásról. Minden gyermek születése csoda. Új világ, új teremtés, új szövetség. De új félelem is, új teher, új felelősség. Az Angyal és Ördög vívja örök harcát a születendő lelkekért.

Információk az előadásról: www.meseboltbabszinhaz.hu