Békabúcsúztató, bábjáték és nagy rajzverseny – programajánló hétvégére!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. október 06. bencze.aron

Összeállításunkban országszerte kínálunk programokat gyerekeknek és családoknak. Hogy ne csak a tévékészülék képernyője előtt teljen el a hétvége!


Állatünnep Fesztivál

(Budapest, Fővárosi Állat- és Növénykert – október 2-9.)

A Fővárosi Állat- és Növénykert idén is megrendezi hagyományos őszi fesztiválját, melynek középpontjában az állatok megismerése és védelme áll. Játékos vetélkedőkkel, izgalmas állatbemutatókkal és látványetetésekkel várják az óvodai, iskolai csoportokat, családokat és minden érdeklődőt.

Bővebben a programokról >>>

Baktüttyös vasi mende-mondák – bábjáték

(Szombathely, Mesebolt bábszínház – október 3.-7.)

A mende-mondázás, a mesélés örökítette meg számunkra a parasztemberek szeretetét a táj iránt, ahol éltek. Kincset rejtő hegyek, tündér lakta források, csuda képességű garabonciások, megrontó boszorkányok elevenednek meg a vasi emberek meséiben. A bábjáték ezekből a történetekből mesél el néhányat.

Bővebben az előadásról >>>

Békabúcsúztató

(Pécs, Természettudományi Múzeum – október 4-6.)

Vajon hová tűnnek ősszel a békák és a városban visítozó sarlós fecskék? Miért hullik le a fák levele, és vajon mit csinál a medve és a medvehagyma ősszel? A természet őszi változásainak, eseményeinek játékos megismerésére várják az óvodás és kisiskolás csoportokat a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében.

Bővebben a programról >>>

Doromboló Nap

(Budapest, Lurdy Ház – október 8-9. 10:00-18:00)

A kiállításra érkező családokat sokféle program várja: a kisebb gyermekek számára az arcfestés mellett színezéssel, cicatornával, tejlefetyelő versennyel készülnek, míg a nagyobbakat cicajáték készítéssel, doromboló versennyel és állatorvosi előadásokkal várják a szervezők. A felnőtt látogatók folyamatos állatorvosi tanácsadást is igénybe vehetnek a rendezvény ideje alatt, de kedvezményes vásár is lesz.

Bővebben a programról >>>

Nagy Rajzolás: Nagy szavak

(Budapest, Szépművészeti Múzeum – október 8. szombat, 10:00)

A Kampány hosszú távú célja, hogy megváltoztassa a pedagógusok és a nagyközönség rajzoláshoz való hozzáállását, és kitörölje a szótárból azt a kifejezést, hogy “én nem tudok rajzolni.” Minden emberben benne rejlik ez a képesség, mely segít új dolgokat kitalálni, gondolkodni és kommunikálni. A múzeum várja mindazokat, akik szeretnének betűket, nagy szavakat különböző technikákkal létrehozni.

Bővebben a programról >>>

Óbudai Olimpia – Óbudai Fitness Nap

(Budapest, Folyondár utcai Vasas Csarnok – október 8., szombat, 09:00)

Békásmegyeren Óbudai Olimpia néven 5 állomásból álló sportrendezvényt szerveznek 2011 októberétől a 2012-es londoni olimpiáig, így tisztelegve a sportversenyek császára előtt. Az első dátum október 8: az Óbudai Fitness Napon Béres Alexandra, Borsodi Balázs és Tatarek Rezső is átmozgatja a vendégeket sok más kiváló aerobikoktató mellett.

Tovább >>>