Családi csőd és szegénység

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. október 26. szabo.daniel

A múlt heti republikánus vita során Rick Santorumnak volt néhány figyelemreméltó észrevétele “az amerikai család csődjéről” és ennek a szegénységgel való kapcsolatáról. Megjegyzései – írja a San Francisco Gate több figyelmet érdemelnek, mint néhány kiszámíthatatlan adóterv vagy Newt Grinch javaslata két demokrata ellenlábas bebörtönzésével kapcsolatban.


A cikk idézi a korábbi pennsylvaniai szenátort, aki szerint “a szegénységi ráta a két szülővel rendelkező családokban 5%-os, ezzel szemben a gyermeket nevelők körében 30%-os.

A politikus utalt rá, hogy a görögben a “gazdaság” szó eredeti jelentése “otthon”, és egy olyan család mellett érvelt, amely ösztönzi a házasságkötést és amely az apák gyermekeikért vállalt felelősségét szorgalmazza. Hozzátette, hogy ha “a család becsődöl, a jóléti társadalom sem jöhet szóba.”

A cikk emlékeztet rá, egy politiikus biztosan egyetért Santorummal, aki nem más, mint a demokrata Barack Obama, aki egy tavalyi, Apák napi beszédében megjegyezte, hogy az apák nékül felnövő gyermekek nagyobb eséllyel válnak szegénnyé, hagyják ott az iskolát, végzik börtönben vagy válnak maguk is tizenéves szülőkké.