Családi pótlék Erzsébet-utalványra? – Itt az igazság

Elhatárolódik az üdülési alapítvány attól a cikkek által neki tulajdonított levéltől, amely arról szól, hogy bővül az Erzsébet-utalványban fizetett juttatások köre.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. június 11. bencze.aron

Elhatárolódik az üdülési alapítvány attól a cikkek által neki tulajdonított levéltől, amely arról szól, hogy bővül az Erzsébet-utalványban fizetett juttatások köre.


Sem a nyugdíj, sem a családi pótlék nem jön Erzsébet-utalványban – cáfolta a lapinformációkat a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány és a Nemzeti Üdülési Szolgálat. A Népszabadság azt írta, hogy patikák kaptak olyan levelet, amelyben arról tájékoztatják a gyógyszertári vezetőket, hogy az Erzsébet-utalvány szeptemberben “érvénybe lép”, s a családi pótlékot és később, tervezetten a nyugdíjat is ilyen formában kapnák az érintettek. A levél azt is tartalmazza, hogy később a gyógyszereket is meg lehetne vásárolni ilyen utalvánnyal. Az alapítvány és a szolgálat is elhatárolódik a szerintük rosszindulatú levéltől. A Krónika több patikát is megkeresett, de egyetlen olyat sem talált, amely kapott volna az említett levélből. A lapok állítása szerint azt a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány küldte, de az érintett ezt határozottan cáfolja. Sem az alapítvány, sem a Nemzeti Üdülési Szolgálat nem írt ilyen, szociális juttatásokra vonatkozó valótlan tájékoztatót. Az ügyet rosszindulatú lejáratásnak tartják – mondta a Krónikának a szolgálat kommunikációs igazgatója, Szabó Edina.

„A levelet nem a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány és nem a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. írta, és nem az általunk használt levelező szerverekről küldték ki. Mind az Erzsébet-utalvány kibocsátója, mind pedig a forgalmazója elhatárolódik ettől a levéltől, amely rosszindulatú és vélhetően szándékos lejáratás céljából járta be a magyar sajtót” – mondta a kommunikációs vezető.

A Nemzeti Üdülés Szolgálat szerint nem ez az első támadás az Erzsébet-utalvány és az Erzsébet-program ellen. Úgy vélik, a támadások egyetlen célja az lehet, hogy elbizonytalanítsák a sikeresen felépített elfogadó hálózatot és az új étkezési utalványt választó munkavállalókat.

A kormányszóvivő, Giró-Szász András több mint egy hónapja a Kossuth rádióban elmondta: a családi pótlékot továbbra is pénzben kapják meg a családok, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt azonban utalvány formájában.