Egyenlő adókedvezmények évi négyszázmillióért

A családoknak ugyanúgy kell részesülniük az adókedvezményekből, függetlenül attól, hogy ők maguk tartják el gyermekeiket, vagy bölcsödében helyezik el őket - ezt az alapszabályt kívánja életbe léptetni a nemzeti-konzervatív Svájci Néppárt kezdeményezésével.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. július 18. czefernek.lena

A családoknak ugyanúgy kell részesülniük az adókedvezményekből, függetlenül attól, hogy ők maguk tartják el gyermekeiket, vagy bölcsödében helyezik el őket – ezt az alapszabályt kívánja életbe léptetni a nemzeti-konzervatív Svájci Néppárt kezdeményezésével.


A Neue Zürcher Zeitung liberális-konzervatív svájci napilap ismerteti a Svájci Néppárt elképzeléseit a családi adókedvezmények bevezetéséről. Szerintük az eddigi gyakorlat, amely 10000 svájci frankban maximalizálta a gyermekeiket elhelyező családok adókedvezményét, és amelyre a gyermekeikről önmaguk gondoskodó családok nem jogosultak, diszkriminálja a családokat.

Úgy vélik, hogy a modell által a hagyományos családmodell forog kockán, ezért kezdeményezésüket –  vagyis hogy mindkét szülői nevelési gyakorlat ugyanolyan mértékben részesülne az adókedvezményekből – alkotmányban rögzítenék. A svájci lap megjegyzi, hogy a Néppárt kezdeményezése évi négyszázmillió svájci frank adókieséssel járna.