Egységes jelzőtáblák az iskolák, óvodák, bölcsődék környékén

Egységes jelzőtáblákat helyeznek ki Józsefvárosban az iskolák, óvodák és bölcsődék környezetében a tanév kezdetére.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. augusztus 31. bencze.aron

Egységes jelzőtáblákat helyeznek ki Józsefvárosban az iskolák, óvodák és bölcsődék környezetében a tanév kezdetére.


A fővárosi és a józsefvárosi önkormányzat, valamint a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kerületi önkormányzat kezdeményezésére 22 helyen lesznek új, Vigyázz, gyermekek! feliratú táblák.

A cél az, hogy az iskolák, óvodák és bölcsődék környezetében óvatosabban vezessenek az autósok, s ebből a gyerekek is tanuljanak. A BKK adatai azt mutatják, hogy öt év átlagában a nyári szünet utáni első iskolai hét a leginkább balesetveszélyes időszak, és lényegesen több baleset történik a tanítási időszakban, mint a tanítási szünetben. Józsefvárosban néhány helyen eddig is voltak hasonló táblák, de azok megkoptak és arculatuk sem egyforma.

Az új, nagyméretű, sárga táblák a fővárosi önkormányzat pénzéből készültek el. A közlemény szerint a BKK a program folytatásaként az összes fővárosi kerület önkormányzatával felveszi a kapcsolatot, hogy az együttműködés nyomán legkésőbb a 2014-2015-ös tanév kezdetére az új, egységes jelzésrendszer kiterjedjen a főváros teljes területére.