ESZA: új pályázati lehetőségek a közoktatásban

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. július 29. czefernek.lena

Újra pályázhatnak uniós támogatásra az iskolák, óvodák referenciaintézmények működtetésére – közölte az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. az MTI-vel.


    A pályázatokat augusztus 2. és szeptember 15. között lehet benyújtani. Az intézmények sikeres pályázat esetén működési támogatásnak nem minősülő, vissza nem térítendő támogatásban részesülnek. Az igényelhető összeg minimum 2 millió, maximum 6 millió forint lehet. A pályázat részletes feltételei megtalálhatók majd a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján (www.nfu.hu), és onnan a pályázati dokumentáció letölthető lesz.
    Mint írták, “a referenciaintézmény egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, befogadó, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal, szervezeti innovációval rendelkező és ezt szolgáltatásaiban publikálni, valamint átadni képes közoktatási intézmény”, amely a közoktatás fejlesztésének minősített bázisa lesz.
    A közlemény szerint a fenti pályázat mellett közoktatási területen az egységes gyógypedagógiai módszertani intézmények számára is vannak aktuális pályázati kiírások, illetve a területi együttműködések támogatására is találhatók pályázatok a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség weboldalán.
    Az ESZA Kft. pályázatkezelő szervezet, amely egyaránt kezel magyarországi állami támogatásból, valamint európai uniós pénzből finanszírozott pályázatokat. A társaság éves szinten 25 ezer támogatási szerződést kezel, ezek közül 13 ezret a tárgyévben kötöttek. A társaság részt vállal foglalkoztatási, szociális, felnőttképzési, szakképzési, esélyegyenlőségi, kábítószer-prevenciós, valamint a civil szektor fejlesztését célzó pályázatok megvalósításában.