Fényrózsa hagyománytábor Zebegényben!

Sárkányhajózás a Dunán dobszóra, kemencetapasztás lábbal, éjszakai bátorságpróba, néptánc ebéd után mezítláb, bábjáték saját készítésű bábokkal, jurtában alvás vaddisznóröfögésre... a lista nagyon hiányos, de már ebből is látszik, milyen izgalmas és változatos, elsősorban azonban értéket és minőséget közvetítő a Zebegényi Fonó Fényrózsa hagyománytábora, amely idén is várja a 8-14 éves gyerekeket.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. július 01. Gyarmati Orsolya

Sárkányhajózás a Dunán dobszóra, kemencetapasztás lábbal, éjszakai bátorságpróba, néptánc ebéd után mezítláb, bábjáték saját készítésű bábokkal, jurtában alvás vaddisznóröfögésre… a lista nagyon hiányos, de már ebből is látszik, milyen izgalmas és változatos, elsősorban azonban értéket és minőséget közvetítő a Zebegényi Fonó Fényrózsa hagyománytábora, amely idén is várja a 8-14 éves gyerekeket.


Az egyhetes tábor a festői szépségű Zebegényen, a Szőnyi Táborban kap helyet. A Fonó tagjainak célja, hogy a Fényrózsa hagyománytáborban a résztvevők munkára foghatják érzékszerveiket, élményszerűen ismerkedhetnek a természet erőivel, elemeivel, s a számtalan programon keresztül közeli kapcsolatba kerülhetnek a magyar népművészettel, történelmi hagyományainkkal, nemzeti örökségünkkel.

A tábor az öt elem megtapasztalásának különböző formáira épül, melyek mindegyikéhez tevékenységek egész sora járul. A kézműves, zenei és táncos hagyomány kötődik a természetben szerzett tapasztalatokhoz: agyagozás, fafaragás, népi hangszerkészítés, nemezelés, csuhéfonás, népdal-, népi játék és tánctanulás fonódik egybe a Börzsöny állat- és növényvilágának megismerésével.

A kézműves, zenei és természetjáró programokat szakképzett művészek, zenészek, tanárok és természetbúvárok tartják. A tábor zárónapján a gyerekek ünnepélyes kiállításmegnyitóval várják szüleiket: a tárlaton bemutatják egész heti munkájuk “termését”, amelyet aztán – természetesen – haza is vihetnek.

Aki kedvet kapott hozzá, hogy ilyen szellemiségben töltsön el egy hetet Zebegényben, az július 27-ig jelentkezhet a www.szonyitabor.hu oldalon, illetve a szonyitabor10 [at] gmail [dot] com e-mailcímen. A tábor bentlakásos, a gyerekek számára biztosított a 24 órás felügyelet, valamint a napi háromszori étkezés. A tábor költsége 40.000 Ft. Azok számára, akik nem alszanak a táborban és nem étkeznek ott, a részvételi díj 15.000 Ft. (Ebédet napi 850 Ft-ért tudnak biztosítani a szervezők.)