Hasznos tippek külföldi nyaraláshoz

Az utóbbi két hét esős, hideg időjárása sajnos egyáltalán nem kedvezett a nyaralásukat belföldön eltöltő családoknak. Éppen ezért utánajártunk, hogy is járhatnak azok a családok, akik biztosra szeretnének menni, és a megérdemelt szabadságot mindenképp egy napos, meleg országban szeretnék eltölteni.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. július 30. Paulik András

Az utóbbi két hét esős, hideg időjárása sajnos egyáltalán nem kedvezett a nyaralásukat belföldön eltöltő családoknak. Éppen ezért utánajártunk, hogy is járhatnak azok a családok, akik biztosra szeretnének menni, és a megérdemelt szabadságot mindenképp egy napos, meleg országban szeretnék eltölteni.


Mint arra korábbi, belföldi nyaralási lehetőségeket kínáló cikkünkben kitértünk, a legkedveltebb külföldi célpontok a tengerparttal rendelkező országok – így Horvátország, Olaszország, és az egyre fejlettebb Bulgária. Előbbi kettő a kisgyermekeseknek közelségük és egyszerű megközelíthetőségük miatt lehet vonzó, míg utóbbi igen kedvező árai miatt. A pár évvel ezelőtt még az egyik legnépszerűbb célpontnak tartott Görögország a közelmúlt politikai és gazdasági eseményei miatt sokat vesztett dicsfényéből, de aki mégse bír ellenállni a sok évezredes hellén kultúra csáberejének, az nyaralását itt a kereslet csökkenése miatt a korábbi évekhez képest sokkal kedvezőbb árak mellett töltheti el.

Mielőtt felkeressük bármelyik utazási irodát, érdemes a világhálón tájékozódni, hogy melyik iroda, milyen utazást, milyen árak mellett kínál. Erre kiváló lehetőséget nyújt a http://www.invia.hu/ weboldal, ahol a magyar utazási irodák csaknem teljes választékát végignézhetjük, a keresési beállításoknál pedig jelentősen szűkíthetjük a keresést, hogy valóban a leginkább ránk szabott nyaralások jelenjenek meg a találati oldalon.

Kedvezmények

A legtöbb szállásadó extra kedvezményekkel igyekszik magához csábítani a családosokat, így sok ajánlatban találkozhatunk akár 100 százalékos árengedménnyel az első gyermek részére, sőt, bizonyos hoteleknél a második gyermek számára is jár 50 százalék árengedmény.

Ha nyaralásunkat kisgyermekkel tervezzük, legjobb, ha hasznos tippeket lesünk el a http://www.bababaratnyaralas.hu/ weboldalról, ahol bababarát szállások széleskörű kínálata mellett praktikus tippeket is kaphatunk arra vonatkozóan, mire figyeljünk, ha kisgyermekkel utazunk. 

További segítséget nyújt nekünk a http://www.vilaglato.hu/ portál is, ahol szintén válogathatunk az utazási ajánlatok között, viszont itt véleményeket, értékeléseket, valamint úti beszámolókat is találunk, amik jelentősen megkönnyíthetik döntésünket.

Ne feledjük!

Miután találtunk kedvünkre való ajánlatot, és le is foglaltuk azt saját magunk, vagy utazási iroda által, fontos, hogy ne felejtkezzünk el utasbiztosítást kötni. Ez csupán kis befektetés a nagy védelem érdekében, így mindenképp előnyös, rendelkezünk vele. Ezt bármelyik utazási irodában megtehetjük, akár a nyaralás lefoglalásával egy időben. Ha EU tagállamba utazunk, akkor érdemes kiváltani az ingyenes európai egészségbiztosítási kártyát, ami az unió határain belül védelmet nyújt számunkra. Jó, ha ellenőrizzük bankkártyánkat is, hiszen nem minden típussal tudunk külföldön is készpénzt felvenni, illetve fizetni.

Amennyiben az odajutást autóval tervezzük, érdemes utána járnunk, hogy az adott országban milyen, a hazaitól eltérő közlekedési szabályok, illetve autópályadíjak vannak. Autóval az utazási időt igyekezzünk a lehető legrövidebbre kurtítani, és minél korábban elindulni, hogy elkerüljük a torlódásokat és a nagy meleget. A kisgyermekek, ha közelükben elhelyezzük kedvenc alvós játékaikat illetve cumijukat, könnyen visszaalszanak, így számukra még rövidebbnek tűnik majd az utazás.

Miután mindenről gondoskodtunk és kellő információhoz jutottunk az célországról, nagy meglepetések már nem érhetnek minket ott, és csak rajtunk múlik, hogyan alakul a megérdemelt pihenésünk.