Hosszabb ideig fizethető be a szociális üdülés önrésze

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. május 03. czefernek.lena

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) meghosszabbította az Erzsébet-program szociális üdülési pályázatán támogatást nyert jelentkezők önrészének befizetési határidejét – tájékoztatta az alapítvány az MTI-t csütörtökön.


A közlemény szerint az önrészt legkésőbb május 25-ig fizethetik be az érintettek. Ez a pályázók esetében 10 ezer forint, a nagycsaládosok gyermekei, illetve a fogyatékossággal élők kísérői után 5 ezer forint. A nagycsaládosoknál a pályázaton nyertes szülő házastársának az eredetileg meghirdetett 20 ezer forint helyett 10 ezer forintot kell befizetnie. (Ezt péntektől online kérvényezhetik az érintettek.)

A befizetést követően, legkésőbb a nyolcadik munkanapon a pályázót azonosító úgynevezett e-szelvény aktiválódik, ezt követően foglalhatják le szállásukat a nyertes pályázók a www.erzsebetprogram.hu internetes oldalon. A támogatottak több turnushossz és üdülő közül választhatnak.

Az MNÜA visszafizeti az önerőt azoknak, akik az e-szelvény aktiválódását követő 60. napig nem foglalják le üdülésüket. Az önerő visszafizetése kizárólag a program honlapján található formanyomtatvány kitöltésével kérhető.

Az Erzsébet-program 2 milliárd forintos kerettel meghirdetett üdülési pályázatán hetvenötezer nagycsaládos, nyugdíjas, fogyatékos, valamint a szociális szférában dolgozó ember kapott üdülési lehetőséget. Az Erzsébet-program pályázatait az étkezési célú Erzsébet-utalványokból származó bevételből finanszírozzák.