Ide menj dolgozni!

Tizennyolc családbarát munkahely kapott pénteken anyagi és erkölcsi elismerést a Szociális Államtitkárság pályázatán. A díjazottak között költségvetési szervek és versenyszféra-szereplők is vannak, a legkisebbektől a nagyvállalatokig. Kik ők?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. november 25. szabo.daniel

Tizennyolc családbarát munkahely kapott pénteken anyagi és erkölcsi elismerést a Szociális Államtitkárság pályázatán. A díjazottak között költségvetési szervek és versenyszféra-szereplők is vannak, a legkisebbektől a nagyvállalatokig. Kik ők?


Lezárult a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) Szociális, Család- és Ifjúságügyért felelős Államtitkársága által még 2011 tavaszán újraindított pályázata. A pénteki díjátadó ünnepségen a tárca minisztere kemelte: minden bajunkra az erős család és az értékteremtő munka a megoldás. Réthelyi Miklós szerint, ha emberi létünk két legfontosabb pillére, a család és a munkahely harmóniában van egymással, akkor boldogok lehetünk.

Rétvári Bence a mostani kormányzat családbarát intézkedéseit összegezve azt mondta: legfontosabb intézkedésük, a családi adózás bevezetése filzófia-váltást valósított meg, hiszen azzal, hogy a gyermeket vállaló családoknál többletpénzt hagytak, bizonyos értelemben az állam fölé helyezték a család intézményét.

A politikus kiemelte, hogy e “támogatást” ugyanakkor összekapcsolták a munkavállalással is, hiszen: “nem azokat támogatjuk, akik a gyermekeikből élnek, hanem azokat, akik a gyermekeikért”- fogalmazott.

A 18 díjazott között költségvetési szerveket, valamint piaci szereplők is vannak (más-más kategóriákban), utóbbiak között a mikrovállalkozásoktól egészen a nagyvállalatokig.

A cégek egy éven keresztül viselhetik a “Családbarát Munkahely” címet, valamint 1-1,4 millió forint összegű támogatásban is részesülnek: ebből valósíthatják meg a pályázatra benyújtott családbarát intézkedéseiket.

Iskola, kórház, kreatív-cég is található az elsimerést elnyerők között, melyek neveit alább közöljük. A Postánál távmunka jellegű foglalkoztatáshoz teremtenek feltételeket, a Szent Pantaleon Kórházban családi napközit indítanak, a GAK Oktató Kutató
és Innovációs Nonprofit Közhasznú Kft-nél pedig szemléletformáló és egészségvédő programokat szerveznek majd.

Nyertesek:

Költségvetési szervek
-III.ker.Önkormányzat
Óvoda, Általános
Iskola, EGYMI
– Dunaújvárosi
Főiskola
– Szent Pantaleon
Kórház-
Rendelőintézet
Dunaújváros
-Nyírtura Község
Önkormányzat
-Budapest Főváros
XVI. Kerületi
Önkormányzat
-Szolnok Megyei
Jogú Város
Önkormányzata
-Debreceni Egyetem

Versenyszféra
– SHS Könyvelő és
Adótanácsadó Kft.
-RG Net Kft.
­-Webstar Csoport Kft.
-Quintiles
Magyarország Kft.
-Északdunántúli
Vízmű Zrt.
– Factory Creative
Studio Kft.
– Magyar Posta Zrt.
– Provice Kft.
– Vértes Volán
Autóbuszközlekedési
Zrt.
– GAK Oktató Kutató
és Innovációs
Nonprofit Közhasznú
Kft.
– Mars Magyarország
Értékesítő Bt.