Ingyenes konferencia tanítóknak a digitális pedagógiáról

„Multimédiás fejlesztő- és oktatóprogramok alkalmazása a kisiskolás korban” címmel szervez konferenciát pedagógusoknak az ELTE Tanító és Óvóképző Kar (korábban Budai Tanítóképző Főiskola) Neveléstudományi Tanszék Informatika Oktatási Csoportja, az Egyszervolt.hu fejlesztő csapatának közreműködésével.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. április 09. Gyarmati Orsolya

„Multimédiás fejlesztő- és oktatóprogramok alkalmazása a kisiskolás korban” címmel szervez konferenciát pedagógusoknak az ELTE Tanító és Óvóképző Kar (korábban Budai Tanítóképző Főiskola) Neveléstudományi Tanszék Informatika Oktatási Csoportja, az Egyszervolt.hu fejlesztő csapatának közreműködésével.


A multimédiás oktató- és fejlesztőprogramok az utóbbi években mind a fejlesztők, mind a felhasználók érdeklődésének középpontjába kerültek. A konferenciát, ahol szó lesz a digitális pedagógia alapozó oktatásban betöltött szerepéről, lehetőségeiről, egyúttal tapasztalatcserének is szánják a szervezők.

A plenáris előadások általánosabb megközelítésmódja után óvópedagógusok, tanítók számolnak be napi jó gyakorlataikról. A konferencián nem csak a digitális taneszközöket rendszeresen fejlesztő, használó pedagógusok osztják meg gyakorlati tapasztalataikat a konferencia résztvevőivel, hanem a résztvevők is elmondhatják gondolataikat a témáról.

A konferencián újdonságként gyermekszekciót is szerveznek, ahol a látogatók alkalmazás közben, a gyakorlatban is láthatják, hogyan dolgoznak a gyerekek ezekkel a digitális tananyagokkal.
A konferencia során lehetőség lesz az Egyszervolt.hu által frissen fejlesztett játékos, akkreditált, digitális oktatási feladatgyűjtemény, az Okos Doboz  (www.okosdoboz.hu ) tankönyv-független alkalmazásainak kipróbálására is. Az oktatási-nevelési tartalmak fejlesztése kiemelt feladata az Egyszervolt.hu oktatás-fejlesztőinek, s e folyamatban általános iskolák is részt vesznek tesztelésekkel, véleményezésekkel.

Az ingyenes konferencián való részvétel 5 kreditpontot ér és beszámítható a 7 évenkénti 120 kreditpontba!

Információk
Helyszín: ELTE TÓK, 1226 Budapest, Kiss János altábornagy utca 40.
Időpont: 2013. április 26.
Szervezők: ELTE TÓK Neveléstudományi Tanszék Informatika Oktatási Csoport
Regisztrálni a következő oldalon lehet (http://www.tok.elte.hu/digikonf)

A konferencia programja
10:00-10:10 Megnyitó (200. terem) Tihanyiné Dr. Hős Ágnes PhD, dékánhelyettes, és Pintér Róbert, Egyszervolt.hu tulajdonos, ügyvezető
10:10-11:10 Plenáris előadások
10:10 A digitális tananyagok fejlődéstörténete az oktatógépektől napjainkig
Lénárd András, ELTE TÓK
10:40 A digitális tananyagfejlesztés aktuális kérdései, új útjai
 Vitéz Gyöngyvér, Egyszervolt.hu oktatás-fejlesztési vezető, ELTE IK
11:05-11:20 Szünet
11:20-13:05 Szekcióülések

Tanító szekció: A digitális tananyagok, oktatójátékok 6-10 éves korban történő alkalmazásának módszertani kérdései, jó gyakorlatok.

Óvodapedagógus szekció: Az óvodai oktató-fejlesztőprogramok, oktatójátékok alkalmazásának esetei, gyakorlati tapasztalatok, megoldások.

Egyszervolt.hu szponzori szekció: A jól ismert Egyszervolt.hu új digitális tananyagfejlesztéseinek kipróbálása egy 24 fős gépteremben.

Gyermekszekció: Egyedülálló kísérletként ezen a konferencián nem csak beszélünk a gyerekekről, hanem láthatjuk, hogyan használják a számukra készített digitális tananyagokat. Megfigyelhetünk, kérdéseket tehetünk fel alsó tagozatos, oktatóprogramokat, oktatójátékokat használó gyerekeknek.
13:05-13:20 Szünet
13:20-14:05 Záró kerekasztal (200. terem)