Jótékonysági rendezvény AIDS-es gyerekek javára

A tűz jegyében rendezik meg a világ legnagyobb AIDS-jótékonysági rendezvényét, a Life Ballt Bécsben, amely idén ünnepli 20. évfordulóját. Bill Clinton, Milla Jovovich, Sharon Stone, Eva Longoria és Antonio Banderas is ott lesznek.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. május 19. czefernek.lena

A tűz jegyében rendezik meg a világ legnagyobb AIDS-jótékonysági rendezvényét, a Life Ballt Bécsben, amely idén ünnepli 20. évfordulóját. Bill Clinton, Milla Jovovich, Sharon Stone, Eva Longoria és Antonio Banderas is ott lesznek.


„Fight the Flames of Ignorance” a mottója az idei Life Ballnak, amelynek az osztrák főváros ad otthont 2012. május 19-én. A világ legnagyobb AIDS-jótékonysági rendezvényén olyan hírességek is részt vesznek mint Bill Clinton volt amerikai elnök, Milla Jovovich és Eva Longoria topmodellek, Antonio Banderas hollywoodi színész vagy Randy Crawford és Al Jarreau zenészek.

A Bécs nevével mára egybeforrt nagyszabású jótékonysági rendezvény segítségével tavaly csaknem kétmillió eurót sikerült összegyűjteni a különböző HIV- és AIDS ellen harcoló non-profit szervezeteknek. Idén előszőr SMS-ben is gyűjtenek adományokat ugandai és zambiai gyerekek számára, akik már az anyaméhben megfertőződtek.

A rendezvény szervezője, Gery Keszler szerint a Life Ball nem más mint egy érzelmi hullámvasút a gondtalan bálozás és a HIV/AIDS elleni mindennapos harc fájdalmas valósága között. Erre utal a mottója is: „Fighting AIDS and Celebrating Life”.

Tüzes megnyitó

A fulmináns megnyitó a – hagyományokhoz híven – a Bécsi Városháza előtti téren lesz, ahol idén – a 2008-ban megkezdett sorozat utolsó elemeként –  a tűz dominálja majd a díszleteket, amelyeket Ausztria különböző színházai és produkciói adtak kölcsön. Érkeztek például kulisszák a Don Giovanniból és a Staatsoper Verdi-balettjéből. Tirolból hozták Bécsbe a Swarovski „Crystal of Hope”-ját, Mörbischből pedig egy nyolc méter széles és három méter magas arany kétfejű sast.

A jubileum alkalmából ismét lesz bálkirálynő-választás; a Queen Award 2012 címet a legjobb kosztümmel lehet elnyerni, amelyhez az instrukciókat a Style Bible tartalmazza. Ez idén a belle époque színpadaira kalauzolja el az érdeklődőket és a szalonok bornírt világát állítja szembe a varieték és cirkuszok műselyem uralta félvilági társaságával. A díj győztese egy hetet tölthet majd New Yorkban, különböző divatbemutatókon vehet részt és a város első meleghoteljében, az In-Hotel OUT NYC-ben szállhat meg.

Éjfél után a Városháza dísztermében folytatódik a vígasság, ahol a rendezvény mottójának megfelelően lángnyelvek ölelik majd körbe az asztalokat és tűz táncol a falakon is.

Jótékonysági gála és koncert sztárokkal

A megnyitót az AIDS Solidarity Gala előzi meg a Hofburgban, amelynek fővédnöke Heinz Fischer kancellár, védnöke pedig Francesca von Habsburg. A jótékonysági gálán különböző egyedi tárgyakat árvereznek el mint például a műveivel nagy vitákat kiváltó osztrák művész, Hermann Nitsch egyik festménye vagy a Gery Keszler által erre az alkalomra tervezett, kézzel készített nyakék.

A Life Ball előestéjén, május 18-án a Wiener Burgtheaterben rendeztek jótékonysági koncertet. A sztárokkal megtűzdelt Red Ribbon Celebration Concert-en a Bécsi Filharmonikusok mellett Michael Schade, Mojca Erdmann, Bernarda Fink és Florian Boesch operaénekesek illetve a dzsessz és a soul nagyjai, Al Jarreau és Randy Crawford is fellépett.

A Life Ball-ról több mint hatvan tv-csatorna és tíz rádióadó számol majd be.