Késhet a diákigazolványok kiállítása

Késhet a diákigazolványok kiállítása, ezért a BKV november 15-ig meghosszabbítja a tanulói jogviszonyt igazoló dokumentumok elfogadását.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. november 07. czefernek.lena

Késhet a diákigazolványok kiállítása, ezért a BKV november 15-ig meghosszabbítja a tanulói jogviszonyt igazoló dokumentumok elfogadását.


A BKV hétfői közleménye szerint az idén is előfordulhat, hogy a diákigazolványok kiállítása késik. Mivel ez a probléma a korábban jelzett időszakon túl (október 31.) is fennáll, a BKV november 15-ig fogadja el az iskolák által kiadott tanulói jogviszony-igazolásokat, hallgatói jogviszony-igazolásokat, illetve a közoktatási vagy felsőoktatási diákigazolvány-igénylőlapoknak az iskolák által hitelesített (intézményvezető által aláírt és az intézmény hivatalos bélyegzőjével ellátott) másolatait.

A tanulók, hallgatók diákigazolvány hiányában, de a felsorolt igazolások valamelyikének birtokában november 15-ig az őket megillető kedvezményekkel vehetik igénybe a BKV szolgáltatásait.

Bérlet használata esetén a szelvényre a diákigazolvány sorszáma helyett a 14 éven felüli (személyi igazolvánnyal rendelkező) tanulóknak a személyi igazolványuk sorszámát kell ráírni. Személyi igazolvánnyal nem rendelkezők a születési dátumukat tüntessék fel a szelvényen.

A tanulóbérlet-szelvény csak a tanulói jogviszony-igazolás, a hallgatói jogviszony-igazolás, a közoktatási vagy felsőoktatási diákigazolvány-igénylőlap hitelesített másolata és 14 éves kortól a személyi igazolvány együttes felmutatása esetén jogosít utazásra – áll a közleményben.

November 15. után kizárólag a diákigazolványok jogosítanak a tanulóknak szóló kedvezmények igénybe vételére. Ennek megfelelően a tanulók által használt bérleteken november 15. után csak diákigazolvány-szám szerepelhet. Aki diákigazolvány nélkül ennél későbbi lejárati idejű bérletet használ, annak legkésőbb a november 15-ét követő első utazásának megkezdése előtt a BKV pénztáraiban 250 forintos kezelési díjért ki kell cseréltetnie a bérletszelvényét – írták.