Megkezdődött az első magyarországi ökojátszótér építése a Margitszigeten

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. augusztus 03. bencze.aron

Megkezdték az első magyarországi ökojátszótér építését a Margitszigeten a Green Sweden 2011 program részeként – tájékoztatta a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) szerdán az MTI-t.


Az ökojátszótér építése a budapesti svéd nagykövetség, a svéd kereskedelmi kirendeltség, valamint hét svéd vállalat partnerségével létrehozott programsorozat egyik állomása, amelyet a fővárosi önkormányzattal, a Green City Tanáccsal, valamint a Környezeti Nevelési Egyesülettel együttműködve valósítanak meg. A BVK közleménye szerint a beruházás célja, hogy “az ökologikus gondolkodást már a játszótéren is közvetítsük a gyerekek felé”. A margitszigeti játszótér lehetőséget teremt óvodás és kisiskolás csoportok környezeti oktatására, környezettudatossá nevelésére is – olvasható a tájékoztatásban.

A játszótér kivitelezési munkálataival a Főkert Nonprofit Zrt.-t bízta meg a fővárosi önkormányzat, az átadás várhatóan idén szeptember 22-én lesz. A svéd kereskedelmi kirendeltség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Green Sweden 2011 programsorozat fő célja a “zöld gondolkodás” terjesztése és erősítése Magyarországon. Mint írták, a környezettudatosság több szinten is megjelenik egy ökojátszótéren. Egyrészt a játszótér kialakításában, anyaghasználatában, másrészt pedig abban, hogy a gyerekek már kiskorukban találkoznak a környezetvédelem fontosságával – ismertette a közlemény.

Az ökojátszótér a Margitsziget északi részén, az Árpád híd és a parkoló közötti közpark helyén lesz. A projekthez a svéd kereskedelmi kirendeltség 10 millió forint értékben ajándékozott játszótéri eszközöket, a főváros pedig 30 millió forintot csoportosított át a városüzemeltetési céltartalékból az építési és környezetrendezési feladatokra.