Programajánló, avagy fagyott nyúllal is húsvét a húsvét

Programokban hétvégén sem lesz hiány, bár úgy véljük, elsősorban arra kíváncsi mindenki, vajon a nyúlnak befagy-e a feneke, vagy sem? És ha igen, honnan lesz csokitojás? A kérdés megválaszolását rátok bízzuk! Mi csak a szokásos programajánlóval szolgálhatunk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. március 29. Gyarmati Orsolya

Programokban hétvégén sem lesz hiány, bár úgy véljük, elsősorban arra kíváncsi mindenki, vajon a nyúlnak befagy-e a feneke, vagy sem? És ha igen, honnan lesz csokitojás? A kérdés megválaszolását rátok bízzuk! Mi csak a szokásos programajánlóval szolgálhatunk.


Budavári Húsvéti Sokadalom

Időpont: március 30. – április 1.
Helyszín: Budapest, Budai Vár

Idén is a hagyomány, a művészet és a gasztronómia jegyében rendezik meg a Budavári Palotában a második alkalommal jelentkező Húsvéti Sokadalmat, mely egyszerre színes és programdús turisztikai gócpont, valamint vidám, nyusziváró családi fesztivál.

LINK

Kőhegyi passió Szentendrén

Szentendrén a Kőhegyen tekinthető meg a Kőhegyi passió március 30-án, nagyszombaton délután 4 órakor. Az ókori misztériumjátékról további információ itt érhető el: www.kohegyihaz.hu

Családi Nap és futballgála a Klauzál téren

Helyszín: Budapest, Klauzál tér
Időpont: márc 31., 10.00-18.00

Sokaknak otthon, lakóhely. Mások csak átmennek rajta nap mint nap. Vannak, akik számára nagy játékok és focimeccsek tere. Van, akinek munkahely. Sokan csak éjszaka járnak erre egy-egy koncert vagy kulturális program erejéig. A Klauzál tér jelene sokrétű és izgalmas. Számtalan nyitott kérdést, megoldásra váró feszültséget és problémát hordoz. A tér múltja feldolgozásra vár. Jövője talán közösen alakítható! A hamarosan felújításra kerülő tér sorsának alakulásába mindannyian beleszólhatunk! A sportolás és a cserepiac mellett ezen a vasárnapon egy rendhagyó családi programra is várunk mindenkit! Szabadtéri játékaink lehetőséget teremtenek arra, hogy felnőttek és gyerekek szórakoztató formában fogalmazzák meg a térrel kapcsolatos elképzeléseiket, vágyaikat, ötleteiket.

LINK

Gyulai Húsvét

Időpont: március 31. 14:00
Helyszín: Gyula, Gyulai Vár

Idén is a várkertben a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. által szervezett húsvéti rendezvény lesz az egyik legizgalmasabb és legszínesebb program Gyulán és környékén.

LINK

Meghökkentő jelenségek – Érzékszervek

Időpont: március 10-április 21
Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Annak hiszünk, amit látunk, hallunk, aminek érezzük az illatát, az ízét vagy kitapogatjuk formáját, felületét. Rábízzuk magunkat érzékszerveinkre, pedig néha tréfát űznek velünk, észrevétlenül veszik át tetteink fölött az irányítást: fülünk csengeni kezd, szaglásunk “tanácsára” szerelemre lobbanunk, mozdulni látszik egy állókép… Az interaktív kiállítás bemutatja az érzékszervek kialakulását és működését, rég elfeledettnek hitt illatokat idéz meg, ízelítőt ad az illúziók világából. Választ keres számtalan meghökkentő jelenségre, többek között arra, mi az oka a déja vu érzésnek, a különféle fóbiáknak, és tanulhatók-e a nyelv akrobatamutatványai.

LINK

Állatkerti Húsvéti Mulatság

Időpont:március 30. (szombat) 09:00- április 1. (hétfő)
Helyszín: Fővárosi Növény- és Állatkert

Húsvéti hagyományőrző programokkal várja a Budapesti Állatkert mindazokat, akik nagyszombaton, illetve húsvét vasárnapján vagy hétfőjén ellátogatnak a városligeti intézménybe. A “mulatság” az állatkerti Parasztudvarban, naponta 9 és 16 óra között, a háromnapos ünnep valamennyi napján megrendezésre kerül.

LINK