Tedd láthatóvá a babasírást! – a hallássérült családokért

Továbbra sem támogatja az OEP a hallássérült családok számára nélkülözhetetlen rezgő-villogó babasírás-jelző rendszerek kedvezményes megvásárlását vagy térítésmentes beszerzését.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2016. október 24. Családháló

One year old baby lying in bed with alarm clock and crying

Hallottunk azonban olyan esetről, hogy méltányosságból, vagy egyedi elbírálás alapján kapott valaki 50 %-os vásárlási kedvezményt, de ez nem oldja meg a több száz gyermeket tervező vagy váró hallássérült családok helyzetét.

One year old baby lying in bed with alarm clock and crying

One year old baby lying in bed with alarm clock and crying

A nagyothalló és siket szülők számára a legtöbb esetben megfizethetetlen a készülék ára. A Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért kampányt indított a támogatás megszerzéséért, és a kölcsönzési lehetőségek országos szintre való kiterjesztéséért.

Jelenleg csak Budapesten, és igen magas áron lehetne kölcsönözni, de a tapasztalat azt mutatja, hogy szinte sosincs bent kiadható készülék.   A több, mint százezer forintos jelző-rendszer elérhetővé tételéle – vidéken is -, a babát tervező hallássérült családoknak óriási segítség lenne.

Ezért “Lásd a hangot!” címmel országos kampányt hirdetnek, az érintettek, a forgalmazók és a civil szervezetek bevonásával, hogy az OEP támogassa ennek a speciális segédeszköznek a megvásárlását.

A cikk még nem ért véget. Olvass tovább itt